Effektmätare i staven, sommarskidpratare och eld på Ribban i Malmö

Ribban (Ribersborg) i Malmö. Intressant att se en utomhusdansskola.

Ribban (Ribersborg) i Malmö. Intressant att se en utomhusdansskola.

Den breda cykelbanan vid Ribban. Här gick cykelsträckan när jag körde duathlon-SM 2008.

Den breda cykelbanan vid Ribban. Här gick cykelsträckan när jag körde duathlon-SM 2008.

I onsdags såg jag nycirkusen Burnt out punks vid T-bryggan på Ribban i Malmö. Inte ofta jag går på sådant, men dagen efter intervjuade jag en av artisterna och jag ville se showen för att bättre förstå vad han höll på med.

På vägen ner mot Skåne kom jag på att min far, som är halvtidspensionär, såklart var i Vejbystrand och han ville lite oväntat hänga på till Malmö. I bilen mellan Vejbystrand och Malmö passade jag på att göra en telefonintervju med Proskida, ett gäng kanadensare som håller på att utveckla en effektmätare i staven. Jag har nämnt det tidigare på bloggen och för mig som älskar standardiserade tester och relevanta mätningar är det såklart mycket spännande.

Proskida - effektmätare i staven

Proskida – effektmätare i staven

Utmaning med effektmätning i skidåkning
Vi pratade en halvtimme på Skype medan jag skrev anteckningar på datorn (ja, pappa körde). Perfekt täckning och ljud hela vägen. Och vi körde in deras röster i bilens högtalare så även min far kunde höra om deras utvecklingsarbete och delarna av projektet som är mycket svårare inom skidåkning jämfört med cykling. Inom cyklingen är det betydligt lättare att relatera effekt till prestationsförmåga, i skidåkning är den optimala stavvinkeln mot underlaget både okänd och varierande för person, underlag och stavlängd. Det är nog ”big data” som gäller för att bli klok på det. Projektet är inte helt olikt WeMeMove, den svenska produkten som analyserar skidteknik.

Intervjun med Proskida som redogör för deras framtidsplaner och produktlanseringar kommer att publiceras på bloggen eller i Vasalöparens septembernummer.

Ribban Green Golf minigolfbana. Min far spelade bättre andra halvan av rundan och jag var aldrig riktigt nära att slå honom.

Ribban Green Golf minigolfbana. Min far spelade bättre andra halvan av rundan och jag var aldrig riktigt nära att slå honom.

Tung förlust
Vi kom i god tid till Malmö, det var typ ingen trafik och det gick lätt att hitta parkering i närheten. Plötstligt hade vi en halvtimme över. Jag kände att det skulle vara otrevligt att jobba den tiden eftersom pappa var med, så vi tog en minigolfrunda på Ribban Green Golf istället. Första rundan på många år. Pappa har runt 17 i handicap i golf, men jag höll ändå jämna steg halvvägs, innan jag treputtade, svor ganska högt och sedan aldrig var nära att vinna. Jag har fortfarande inte lärt mig att behärska mig på en minigolfbana. Tur att man inte håller på med precisionssport.

Burnt out punks uppträdde också i ett mindre format på Årefjällsloppets bankett i år

Burnt out punks uppträdde också i ett mindre format på Årefjällsloppets bankett i år

Showen var häftig. Eld, motorsågar och komik i en salig blandning.

Skidåkare i Team Tricepz-poddar
Intervjun dagen efter i Malmö gick bra och jag lyckades precis hinna i tid till att hämta barnen på dagis i Borås kl 15.20. På vägen hem lyssnade jag bl a på podintervjuer med Rasmus Blom, Hanna Falk, Victor Thorn och Julia Svan. Trevligt. Victor och jag tävlar båda för Ulricehamns IF och vi ses i Torsby eller på tävlingar ibland, men jag känner honom inte så bra. Det som framkommer i intervjun är att han är mer insiktsfull än typ alla 20-åriga elitskidåkare som jag träffat. Han kan ta OS-guld 2022. Julia Svan siktar på att öka från 500 till 750 träningstimmar och efter flera år med sjukdomar har hon nu varit frisk ett år efter att ha slutat med gluten.

Burnt out punks i Malmö

Burnt out punks i Malmö

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.