Tekniklektioner med Wememove

Mewemove-appen

Mewemove-appen

Christer Norström med son var på besök i Borås i förra veckan

Christer Norström med son var på besök i Borås i förra veckan

I torsdags i förra veckan var Christer Norström med sin son på besök. Christer är inte helkass på matte, utan har varit med och utvecklat rörelseanalysappen Wememove. Jag var i Kista och hälsade på och testkörde tjänsten för några år sedan, innan den kom ut. Och redan då kändes det som vi hade trevligt ihop och tänkte lika inom flera områden.

Då var Christer vd på det framgångsrika IT-företaget SICS, med över hundra anställda. Nyligen klev han av det uppdraget för att få mer tid till Wememove, familjen och träning. Så nu konsultar han och jobbar mindre.

Wememove övningar

Wememove övningar

I mitt jobb som personlig tränare, instruktör och föreläsare träffar jag påfallande många som tar just det steget. Åtminstone senaste 2-3 åren. Alltså, att de har ett välavlönat karriärsjobb och går ner i arbetstid och lön för att få mer fritid. Jag gillar det, känns sunt. Jag själv ”gör inte karriär” på det sättet och väldigt långt ifrån den nivån, men jag vill hur som helst jobba lagom mycket. Det är dock svårt att hålla sig borta från datorn när nästan allt jag gör är så roligt. Konditionsidrott är roligt och många projekt är spännande och utvecklande. Men floskeln att barnen bara är små en gång är trots allt sann. Sedan februari är jag pappaledig på 30 procent (en heldag i veckan + två dagar där jag hämtar tidigt på dagis) och jag hoppas hålla det tills de början skolan. Vi får se om jag lyckas. Inte säkert, men jag gör ett försök.

Hur som helst så gick vi igenom appen Wememove ”i fält” och funderade på kommande förbättringar/förändringar och pratade om hur jag skulle kunna använda det som coach. Tidigare i veckan hade jag en rullskidslektion med tre pigga herrar som hade åkt från Småland och då testade jag att sätta enheten på dem och testa dem på ”bålstryck”, ”attack”, ”frekvens”, ”stabilitet” etc. Intressant. Det man bland mycket annat tydligt ser i appen är att det är svårt att få ordentligt tryck med för långa stavar. Jag lär fortsätta att försöka lära mig mer och använda appen på mig själv och andra.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.