Avställd av Robban, inför Alliansloppet och Danska mästerskapen på rullskidor

Robert Malmgren betraktar kossarna som lite oväntat befann sig på landsvägen när vi kom till Bredared idag

Robert Malmgren betraktar kossarna som lite oväntat befann sig på landsvägen när vi kom till Bredared idag

  • Jag stakade precis knappt 2 timmar på Elpex-3:or med Robert Malmgren på relativt kuperade vägar i Bredared/Sandhults-trakten. Satan i gatan vad Robban är stark. Jag snittade 75 procent av maxpuls, peakade på 91 procent och hade totalt 35 min över 80 procent. Alltså, jag tog i ganska rejält. Snittet blev 20,5 km/h. Men ändå åkte han och pissade på mig. Så fort han tryckte på kunde jag inte följa. Jag väljer att tro att det är han som är stark, även om det finns risk för att det var jag som var klen. Det var det första lite hårdare passet sedan Ultravasan i lördags och jag tror jag behöver några dagar till med återhämtning. Sedan är nog inte heller min rullskidsform helt hundra.
  • I morse skrev jag en “inför-artikel” om Alliansloppet på Visma Ski Classics hemsida. Den finns att läsa här. Lycka till alla ni som ska åka i morgon!
  • Nyligen blev jag inbjuden att åka Danska mästerskapen på rullskidor. Jag har länge velat göra det, men blev tvungen att tacka nej pga ledar-/instruktörsjobb på ett CCC1000-läger den helgen. Men någon gång vill jag komma till Danmark och tävla. Är du sugen så finns det ett 45 km-lopp på 2:or som är seedningsgrundande till Vasaloppet (upp till led 2) i Holte 18 september. Se svensk inbjudan här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Avställd av Robban, inför Alliansloppet och Danska mästerskapen på rullskidor

  1. Claes Hjertman skriver:

    Bredared-Sandhult ToR, en av mina favorit sträckor, perfekt stavunderlag, småstenig asfalt och böljande kuperat med vackra vyer.

Kommentarer är stängda.