Tandläkarstakning

För att inte det ska blir något missförstånd angående förra inlägget om vad jag tycker om Wassbergs syn på träningen bland ungdomar kommer här en uppdatering av det jag skrev igår:

Wassberg sade ”Många som börjar på skidgymnasiet har alldeles för dålig syreupptagningsförmåga och de hinner inte ta igen det. Ungdomar borde prioritera konditionsträning i unga år och satsa mer på styrkan lite senare.” Jag håller delvis med honom. I unga år tycker jag fokus ska ligga på teknik, koordination, snabbhet, rörlig etc, i gymnasieålder mycket fokus på VO2 max och först efter gymnasieålder mer fokus på ren styrketräning. Tack för bra input Håkan.

Rullskidåkning med pannlampa

Rullskidåkning med pannlampa. Jag har jag en lampa som lyser bra (Ledx Kaa 1500 gjord av ett Boråsföretag) med externt batteripack. Men istället för att ha batteripacket på ryggen eller i vätskebältet, vilket jag inte gillar pga alla långa sladdar, har jag det på hjälmen. Visst blir hjälmen lite tyngre, men jag tycker det funkar bra.

Rullskidor i regn och mörker
Hösten i Borås var varit helt fantastiskt vädermässigt. Känns som det varit sol och 18 till 27 grader nästan varje dag. Och det är faktiskt inte jättelångt från sanningen. Över 25 grader gillar jag inte. Då blir det svettigt att cykla med barnen i kärran till dagis med vardagskläder, det är för varmt på kontoret och tillvaron känns allmänt klibbig. Träna i värme har jag dock inga problem med.

Idag hade jag en tandläkartid kl 07.15, dock inte hos skidåkaren Simon ”Dentist” Grenlöv, som han numera heter. Utan på Folktandvården vid Södra Torget. Det blir perfekt att åka rullskidor dit tänkte jag igår. Vad jag inte tänkte på då var att jag skulle vakna upp till en syndaflod till regnväder. Men eftersom motivationen sällan begränsar mig i min träning så kändes det trots allt inte superjobbigt att spänna på sig pannlampan och staka 5 km till stan på 4:or. Kändes helt rätt att ligga blöt i tandläkarstolen i skidskor, tights och en tunn visibilitetsjacka. Tandläkaren var från Japan och vi diskuterade skidåkaren Masako Ishidas resultatutveckling senaste åren. Eller rättare sagt, hon kände till Ishida och jag babblade.

Saknas lite i överkroppen
Efter besöket tog jag en omväg hem via Sandhult och körde två tröskeldrag på 25 resp 15 min. Det första i den långa sega uppförsbacken från Byttorps vägport till Götsered.

Själva passet gick bra tycker jag, men det saknas mycket i överkroppen när jag kör på tröghjul (4:or alltså). Snittpulserna på intervallerna blev 83 resp 84 procent. Hade jag kört samma pass förra hösten hade jag nog kunnat pressa upp pulsen några slag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.