Gött stakpass med Z och Erik Thiberg

Z klagade ganska våldsamt på Erik Thibergs (ej på bilden) utrustning, som till stor del är ärvd av mig. Att träna med Z utan att vara rätt klädd är inget jag rekommenderar.

Z klagade ganska våldsamt på Erik Thibergs (ej på bilden) utrustning, som till stor del är ärvd av mig. Att träna med Z utan att vara rätt klädd är inget jag rekommenderar.

Efter återigen lite knapert med träning i veckan fick jag till ett mycket bra stakpass med Z och Erik Thiberg igår. Vi körde Bredaredsrundan med lite skarv. Lundaskog-Ekås-Bredared-ner för backen på Vänga och vände där-Sandhult-Backabo-Sandared-Via Sjöhagsbacken-Lundaskog.

För mig blev det totalt 2 h 55 min stakning på 4:or. Det skillnad från senaste långpassen körde jag inte regelrätta intervaller (förutom 5 st ca 30 s-fartökningar på några krön) utan istället ganska jämnhög ansträngning. Jag hade varken puls eller GPS, men jag skulle gissa att det blev en hel del A2 och snittfart ca 17,5 km/h om jag uppskattar utifrån Z:s klocka den del han var med på passet.

Erik hade 2:or och Z hade 3:or, så jag fick slita lagom mycket hela tiden. Kul att kunna åka ihop på det sättet! Jag känner mig fortfarande stark på stakpassen och nu tycker jag också att jag har lite mer att trycka med på 4:or. För några veckor sedan kände jag mig klenare i överkroppen. Kul att åka när man känner sig i bra form!

Idag ska det städdag på dagis!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gött stakpass med Z och Erik Thiberg

 1. Fredrik skriver:

  Om jag förstår din trängsfilosofi rätt så är dina distanspass i A2 zonen. Eller har jag missuppfattat helt?

  • Erik Wickström skriver:

   Många av mina distanspass är i A2-zonen, alltså 75-85 procent av maxpuls. Kör man ca ett pass på över 1,5 h i veckan, vilket jag mycket ungefärligt gör, tycker jag det är ett bra upplägg. Kör man fler långpass bör många av dem gå i långsammare tempo.

 2. Tomas skriver:

  Svår fråga kanske… men hur mycket trögare skulle du säga att det är med dina fyror jämfört med, tex, Fibreglass treor?

  • Erik Wickström skriver:

   Det beror mycket på årgång etc, men generellt rullar Elpex 2:or, 3:or och 4:or bättre än andra märken. Ett par Swix-3:or tycker jag t ex är närmare 4:or än 3:or i Elpex skala. Fibreglass 3:or är också trögre än Elpex-3:or, men jag tror normalt inte att de är lika tröga som Swix.

Kommentarsfältet är stängt.