Föreläsning i Hufvudstaden – och långpasset med Team Serneke

Hyssnarundan på rullskidor. 67 km-turen Viared-Seglora-Hyssna-Bollebygd-Viared har är många boråsares favoritrunda på cykel. Nu har jag äntligen kört den även på rullskidor.

Hyssnarundan på rullskidor. 67 km-turen Viared-Seglora-Hyssna-Bollebygd-Viared är många boråsares favoritrunda på cykel. Nu har jag äntligen kört den även på rullskidor.

Anton Lindblad är en trevlig grabb från Landvetter

Anton Lindblad är en trevlig grabb från Landvetter

På tåg på väg till Stockholm över dagen. Avgång från Borås kl 05.53. Medelfakir. Det funkar att gå upp kl 05.20 och cykla halvmilen till tågstationen.

Idag är skidgångsstavarna med. Jag ska ge en föreläsning på ett ganska stort företag och därefter hålla i ett skidgångspass. Det är den första i en rad föreläsningar/träningspass med det företaget, så det känns jätteroligt att dra igång!

Äntligen Hyssnarundan på rullskidor
Rullskidspasset med Team Serneke igår gick fint. Väldigt trevligt! De bad om en 4 h-tur och jag föreslog Hyssnarundan, alltså Viared-Seglora-Hyssna-Bollebygd-Viared. Det är många boråsares favoritrunda på cykel. Jag har i flera år funderat på att köra den på rullskidor, men eftersom det tar en halv dag i anspråk har det inte blivit av förrän nu.

Martin Holmstrand och Tom Lindström i bilen. Johan Kask på cykel.

Martin Holmstrand och Tom Lindström i bilen. Johan Kask på cykel. Cykelbanan i Hyssna.

Det är en fin runda och teamet gav mycket fint beröm över sträckningen med lagom kupering, nästan inga bilar och bra asfalt. Känns kul att de uppskattar Borås rullskidåkning, som enligt mig såklart är svårslagen. Rundan går f ö att köra även med 2:or, vilket Sara Lindborg gjorde. Nedförsbackarna var inte alls så snabba som jag trodde.

Oskar Kardin är stark
Eftersom deras GluboloNero-3:or var trögre än mina Elpex-3:or satte jag ett par 4:or bak. Nu var det min tur att ha lite trögre skidor. Men det passade mig bra. Jag ville att det skulle bli lite slitsamt eftersom jag tränar mycket mindre än åkarna i teamet. De flesta andra tog det ganska lugnt. Snittet för mig blev 17,8 km/h på 3 h 51 min.

Jag kör strax under max uppför den långa raka backen mellan Hyssna och Bollebygd. Oskar Kardin ligger bakom med en cigg i mungipan. Johan Kask på cykel. Foto: T-W media.

Jag kör strax under max uppför den långa raka backen mellan Hyssna och Bollebygd. Oskar Kardin ligger bakom med en cigg i mungipan. Johan Kask på cykel. Foto: T-W Media.

Oskar Kardin och jag ”låg i utbrytning” stora delar av passet (men vi vände ibland och hämtade in dem andra, därför fick jag 68,4 km). Oskar för att han är bra, jag för att jag körde hårt. Vi körde även extra hårt i två backar på vardera ca 5 min. Jag tyckte att jag körde bra, men det blev lite ”barneskirenn” när Oskar tryckte på. Han blev tia i årets Vasalopp av en anledning. För övrigt jättekul att prata med Oskar nästan hela passet och bl a höra om hur avslutningen av årets Vasalopp var för någon som var i den stora tätklungan.

Tosserydsbacken på torsdag
Det tredje och sista passet jag kommer att köra med teamet är rullskidsintervaller i Tosserydsbacken på torsdag. Det lär bli supertröskel.

Bilden nedan är tagen av Tom Lindström på T-W Media och är från passet i måndags.

Samling på Shell Viared

Samling på Shell Viared

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.