Hoka One One tjockeskor

När jag springer på stigar gillar jag skor med ganska lite dämpning. Jag tycker också det är roligare att springa med tunna skor även på grusväg och asfalt. Men det tål inte riktigt mina ben.

Hoka One One Clifton 3 och Mafate Speed 2

Hoka One One Clifton 3 och Mafate Speed 2

För mig blir den mesta av löpningen på asfalt och grus eftersom den största delen av min löpträning sker med joggingvagn. Antingen i Thule Glide med ett barn eller i Chariot CX2 med två barn.

För två år sedan skaffade jag mig motvilligt ett par skor med mycket tjock sula. Tjockeskor som jag brukar kalla det. Ett par Altra Paradigm. Att vissa tillverkare började med väldigt mycket dämpning för ett gäng år sedan blev som någon slags motreaktion till ”trenden” att springa i mycket tunna skor.

Jag har varit hyfsat nöjd med Altra-skorna, framförallt för att jag upplever det skonsamt för benen, men nu kommer jag istället att börja springa i Hoka One One på asfalt och grusväg. Det känns helrätt nu när jag vill ge mig in i ultraträsket på löpning. Kul också att Hoka var de som kanske mest gick i bräschen för tjockdämpning och att Daniel Adams Ray brukar tjata om hur bra dessa skor är. De två paren Hoka-skor jag ska springa i är Clifton 3 (vikt 245 gram) och Mafate Speed 2.

De skorna har 4-5 mm drop till skillnad från Altras 0 mm. Jag gillar varken 0 eller 12 mm drop. 4-5 mm känns lagom. Det är också en av anledningarna till att jag gillar Salmings skor. För stiglöpning är jag än så länge tveksam till skor med tjock sula pga den ökade risken att stuka fötterna, men jag ska pröva mig fram.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hoka One One tjockeskor

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Ska bli spännande att se vad du tycker! Är sugen på att testa ett par Clifton själv

Kommentarsfältet är stängt.