Hovfjällsrace och Tossebergsklätten

Gustav är född 1989 och är yngst i CCC1000 i år. En oslipad diamant som med rätt teknikutveckling kan bli årets bästa CCC1000-åkare i Vasaloppet.

Gustaf är född 1989 och är yngst i CCC1000 i år. En oslipad diamant som med rätt teknikutveckling kan bli årets bästa CCC1000-åkare i Vasaloppet. Här på väg mot målet i Hovfjällsracet.

Kallt vid Hovfjällsracet. Lite nöjd med att jag bytte till vinterdäck innan resan till Värmland

Kallt vid Hovfjällsracet. Lite nöjd med att jag bytte till vinterdäck innan resan till Värmland

Igår åkte vi Hovfjällsrace och körde en vända i Tossebergsklätten med CCC1000. Även igår blev det så att jag körde, vilket gjorde att det blev ovanligt mycket egen träning i helgen. När det är teknikträning brukar jag inte träna själv, men denna gång handlade det om Tour de CCC1000 2016.

28.05 min på 2:or
Hovfjällsracet startar i Vägsjöfors, norr om Torsby på 45:an. Jag hade som mål att attackera Rasmus Bloms personbästa på 25.xx min, men jag var med mina 28.05 min inte ens nära. Men jag tyckte själva loppet gick bra och jag gav det jag hade. Jag körde klassiskt på Elpex-2:or och använde benen. Det är alltid tråkigt att prata om yttre förhållanden, men det var väl kanske inte drömföre igår. 2 grader, motvind och blöt vägbana där nere. o grader och is/snö sista biten på toppen. Jag tror inte jag hade rått på Rasmus ändå, men det hade nog gått lite fortare om det var sommarväder. Mina erfarenheter är f ö att varma temperaturer gör mer än hur torr vägbanan är. Hellre 20 grader och blött än 4 grader och torrt.

Starten av Tossebergsklätten, drygt 2 km, drygt 200 höjdmeter

Starten av Tossebergsklätten, drygt 2 km, drygt 200 höjdmeter

Stakade Tossebergsklätten
Vi åkte också en vända i Tossebergsklätten, en backe på dryg 2 km och drygt 200 höjdmeter som ligger mellan Torsby och Sunne. Jag hade ett par rullskidor med Elpex-4:or bak och Elpex-3:or fram. Med de stakade jag upp på 16.06 min, vilket inte är någon tid som går till historien. Det var styvt. Rejäl backe. Ingen puls att tala om, men fruktansvärt utmanande rent styrkemässigt. Nöjd med jag kom upp utan att behöva åka sicksack. Jag startade före de andra så jag kunde hjälpa till att sköta tidtagningen på toppen.

Bakhalt sista biten av Hovfjällsracet

Bakhalt sista biten av Hovfjällsracet

Några i gänget efter målgång i Hovfjällsracet

Några i gänget efter målgång i Hovfjällsracet

Marie Wikström har ett bra efternamn, dock

Marie Wikström har ett bra efternamn, dock ”felstavat”. Hon körde i tidvis i den gula ledartröjan. Jag har ett gäng tröjor från Ski Classics-säsongen 2013.

Toppen av Tossebergsbacken

Toppen av Tossebergsbacken

Sista backen i Tossbergsklätten

Sista backen i Tossbergsklätten

Alewalds-Fredrik hade fräscha skidskor

Alewalds-Fredrik har fräscha skidskor

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hovfjällsrace och Tossebergsklätten

  1. Lars Bern skriver:

    Ha! Det är ju ett par gamla hederliga Alfa med SNS-sula och Gore-tex. Borde ju vara perfekt för blöta höstrullar precis som Alfas nuvarande skoserie med NNN-sula.

Kommentarer är stängda.