Utbildningsledare på Bosön

Idag ska jag åka till Hufvudstaden för att i helgen leda en utbildning på Bosön. Det känns jättespännande och även ärofullt. I en heldag och en halvdag ska jag prata om längdskidåkningens många aspekter för nästan tjugo elever som utbildar sig till Endurance Personal Trainer. Alltså ungefär PT för konditionsidrott.

Fredric Eriksson är skarp och jag gillar honom skarpt. Jag har svårt att tro att någon är bättre än honom på cykelfysiologi i Sverige. Bilden är från 16 augusti 2012 då jag tog några bilder vid Ingarvet GP i Falun.

Fredric Ericsson är skarp. Jag har svårt att tro att tusentals människor är bättre än honom på cykelfysiologi i Sverige. Bilden är från 16 augusti 2012 då jag tog några bilder vid Ingarvet GP i Falun.

Det är ett digert program med många träffar och bland övriga lärare finns bl a Mikael Mattsson (fysiologi), Jonas Colting (triathlon), Malin Ewerlöf (löpning), Fredrik Ericsson (cykel).

I helgen kommer vi att blanda praktik med föreläsningar i ett program som jag satt ihop sedan tidigare. Det blir en ny erfarenhet för mig att föreläsa om så mycket, men samtidigt känns det kul att gå lite mer in på djupet inom varje avsnitt.

Det var först tänkt att vi skulle köra rullskidor, men med tanke på att Stockholm har persat på snödjup i november kommer vi att åka skidor istället.

Så här såg det ut när jag var instruktör på en rullskidslektion i Grövelsjön i somras. Foto: David Erixon.

Så här såg det ut när jag var instruktör på en rullskidslektion i Grövelsjön i somras. Foto: David Erixon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.