Logistiklöpning

Ida går en utbildning i jobbet på halvfart. Den är på distans så i höst har hon ca tio träffar på 1-2 dagar, varav en är just nu. Jag hade varit lat och självisk och bara bytt till vinterdäck på min egen cykel och inte hennes (svårare på standardcyklar utan snabbkoppling), så hon fick ta bilen till tåget som gick igår kl 05.00.

img_9963För att få hem bilen blev det en fin morgontur. Efter morgonrutinerna satte sig Astrid och Maj i dubbelcharioten. Först sprang jag med Maj till dagis, sedan med Astrid till familjen Wing när hon skulle leka med Noah större delen av dagen, sedan till stationen för att hämta bilen och sedan lade jag vagnen i bilen och körde till kontoret. 45 min fin löpträning med dubbskor. Jag har för övrigt testat ett dussintal vinterlöpskor och tycker att Icebugs Anima ger enormt bra grepp, delvis pga smart placering av dubbarna, men Salomon Spikecross m fl har betydligt skönare passform.

På hösten är det full fart för mig med tidiga mornar och sena kvällar och jag tränar ganska lite (lite väl lite i år, 7 timmar totalt senaste 20 dagarna nu). Samtidigt vill jag vara med familjen i stort sett varje morgon och varje eftermiddag/kväll tills barnen somnar på vardagar, så länge jag inte är bortrest. Det har inte alltid gått ihop sig på sistone, så jag är djupt tacksam att Ida och jag får bra hjälp av nära och kära. Inte minst min mor som borde få Nobelpris i kategorin ”Ställa upp i alla lägen”.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.