Magsjukt

På träningen med Hestra i tisdags hade jag på mig alla mina gamla hestrakläder, inkl exakt den mössan som syns på denna bild. Det är Henrik Pentonen, Joakim Albrektsson och jag som oväntat vinner stafett-guld vid Götalandsmästerskapen på Ymer 1995. Det var i klassen H13-14 och Lilla Sportspegeln gjorde reportage. Både Henke och Jocke var där i tisdags.

På träningen med Hestra i tisdags hade jag på mig alla mina gamla hestrakläder, inkl exakt den mössan som syns på bilden i mitten. Det är Henrik Pentonen, Joakim Albrektsson och jag som oväntat vinner stafett-guld vid Götalandsmästerskapen på Ymer 1995. Det var i klassen H13-14 och Lilla Sportspegeln gjorde reportage. Både Henke och Jocke var där i tisdags.

I tisdags höll jag i ett träningspass för ungdomar vid Hestrastugan, innan jag gav en föreläsning om 24-timmars och Vasaloppsträning. Otroligt kul att se så många pigga ungdomar. Dessutom med oväntat bra skidgångsteknik. Fett med cred till Johanna Sundström och de andra ledarna.

Hestrastugan i Ekås. Notera att de har pistmaskin.

Hestrastugan i Ekås. En av tre konstsnöanläggningar i Borås med pistmaskin.

Hestrastugan är alltid speciell för mig. Jag åkte för klubben fram till jag var 20 år och det är varje gång en nostalgitripp att vara där. Kul också att så många intresserade kom när jag pratade.

Jag pratade även vid Hestrastugan hösten 2012, då det var min livs andra föreläsning om skidträning (min första var på ett läger i Skeikampen med Köpenhamns skidklubb). Nu fyra år och ca 60 föreläsningar senare kändes det roligt att komma med en ny presentation, som utgår helt från nya boken Smart konditionsträning. Denna gång med skidåkning som fokus. Tyvärr hann inte mina böcker som jag själv har hemma komma fram i tid till kvällen. Förlaget hade som start bara beställt 300 böcker från lagret och de tog slut direkt. Jag hoppas få mina i morgon. Det är bra tryck på boken, vilket känns kul.

Chariot CX2. Funkar bra att springa med, men en enkelvagn är roligare att springa med. Stor vagn och två barn blir lite väl tungt ibland.

Chariot CX2. Funkar bra att springa med, men en enkelvagn är roligare att springa med. Stor vagn och två barn blir lite väl tungt ibland.

Andra magsjukan
I onsdags sprang jag med dubbel-Charioten för att lämna på dagis. Jag brukar göra det när Ida är borta för att få in träningen. I hallen mötte jag en pedagog med plasthandskar. Ett barn hade spytt. Jag vände i dörren och tog en dag pappaledig istället. Min far hjälpte mig några timmar då jag behövde jobba. Jag hann även med fotning och intervju för en tidning som ville göra en artikel vinklad mot boksläppet.

Det hjälpte dock inte att vara hemma. Jag åkte på magsjuka. Andra magsjukan i mitt vuxna liv. Inte roligt alls. Första var precis innan jag skulle åka till La Diagonela för några år sedan. Den resan fick ställas in. Den här gången har jag blivit tvungen att ställa in ett företagsevent i Skidome i morgon. Känns trist, men hade jag varit dem hade inte jag velat ha dit en potentiell smittbärare som instruktör.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.