Ramsau dag 3

3-4 timmar slalom kändes i benen.

3-4 timmar alpint kändes i benen.

Drygt 2000 m ö h i Hauser Kaibling. Högsta punkten i alpinområdet med de fyra hopsatta anläggningarna Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen und Reiteralm.

Drygt 2000 m ö h i Hauser Kaibling. Högsta punkten i alpinområdet med de fyra hopsatta anläggningarna Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen und Reiteralm.

Det blev alpinåkning i Schladming igår med guiden Sabrina. Jag hade tänkt att köra telemark, men när hon berättade att hon åkt skidor sedan hon var tre år, samt jobbat som skidskolelärare och tävlat i slalom och storslalom blev jag defensiv. Det fick bli ”vanliga” skidor. Otroligt fin dag med 1100 vertikala meter från toppen till botten och massvis med solsken.

Efteråt stack jag ut på 50 min stakning i Ramsau. Jag såg en österrikare med Norge-kläder som jag började prata med och vi åkte sedan en halvtimme ihop. Trevlig kille med namn Rossi som vissa år kör 100 dagar på glaciären. Utan att tävla. ”Det är kul att träna”. Enormt skägg hade han också.

Vi fann varandra då vi båda är stora Northug-fan. Han vann kampen i att ha sett avslutningen på VM-femmilen i Falun flest gånger. Ca 30 mot mina ca 20. Jag såg det å andra sidan även live på plats på Lugnet.

Utelunch i backen

Utelunch i backen

Man äter inte lunch i backen i Schladming utan att runda av med kaffe och apfelstrudel

Man äter inte lunch i Schladming utan att runda av med kaffe och apfelstrudel

Jag tog hundra sådana här bilder igår. Vackert så det gjorde ont i många riktningar på många olika ställen.

Jag tog hundra sådana här bilder igår. Vackert så det gjorde ont i många riktningar på många olika ställen.

”Sky toilet” var en kul grej. Man kunde se ut, men (förhoppningsvis) inte in. Specialglas.

På världscupspåren i Ramsau. De hade sparat lite snö från förra året. Den plus nygjort konstsnö gör att de har nästan 10 km spår. Fortfarande för lite natursnö för att öppna alla spår.

På världscupspåren i Ramsau. De hade sparat lite snö från förra året. Den plus nygjord konstsnö gör att de har nästan 10 km spår. Fortfarande för lite natursnö för att öppna alla spår.

Mitt i stakpasset tog jag en kvarts paus för att ligga i snön. Försöket att skjuta en bra siluettbild gick ok med mina mått mätt.

Mitt i stakpasset tog jag en kvarts paus för att ligga i snön. Försöket att skjuta en schysst siluettbild gick ok med mina mått mätt.

Christoph Rossi Walcher visade vara kusin med Achim Walcher.

Christoph Rossi Walcher visade vara kusin med Achim Walcher. Och han hade en egen restaurang.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.