Syrsmjöl och jordnötssmör

Crics med syrsmjöl från Eat:em

Crics med syrsmjöl från Eat:em

img_0625Jag fick hemskickat några prover med Crics från Eat:em. Det är snacks med högt proteininnehåll till följd av att de innehåller syrsmjöl.

De smakade ganska gott och påminde om små kex i form och textur. Jag hade aldrig hört talas om produkten innan jag såg den i brevlådan och inte heller så mycket om syrsmjöl. Blir till att läsa på lite grann.

1 kg jordnötssmör
Apropå saker man äter så är jag annars mest glad över att jordnötssmör börjar komma i större förpackningar. När jag kom hem från USA 2006 fanns det två olika sorters jordnötssmörssorter i de stora matbutikerna. Idag finns över tio. För övrigt åt jag ca 1 kg jordnötssmör per månad under en tid och samlade burkar från olika sorter. Möjligtvis har jag Sveriges största privata samling av jordnötssmörsburkar.

Den som tog steget till storpack på 1 kg var Green Choice, en av det bästa sorterna. Det blev dock med cruchy och inte creamy, men det får gå ändå. Härligt att röra med storsleven då oljan siktar sig i riktigt jordnötssmör.

Green Choice jordnötssmör crunchy i storpack

Green Choice jordnötssmör crunchy i storpack. Ovanför syns fågelbordet som jag fick hem efter 3:e-platsen i Skinnarloppet i vintras. Härligt att påminnas om det. Just nu känns det långt borta.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.