Ett litet steg framåt

Hestrastugan 28 dec 2016

Hestrastugan 28 dec 2016. En av Borås tre konstsnöanläggningar.

I onsdags slog lyckades jag med konst(snö)stycket att besöka skidspår i Borås vid tre tillfällen på en dag.

Redo för att filma teknik

Redo för att filma teknik

På förmiddagen höll jag i tre tekniklektioner på Borås skidstadion då pappa var med barnen. Sedan kom jag hem och så åkte jag upp till Hestrastugan med barnen där jag mötte upp med familjerna Thiberg och Josefsson Svedahl. Det blev först lite skidåkning för barnen upp och ner i backen på det 600 meter långa konstsnöspåret och sedan lek på en konstsnöhög.

Ett gäng spurter
På kvällen efter barnen somnat ville jag även träna själv, så jag åkte upp till skidstadion för att åka lugnt en timme. Det går fortfarande trögt, men då höjde jag i alla fall pulsen lite genom att varje varv lägga in lite små styrke- eller spurtgrejer, dels för träningseffekten, dels för att göra passet roligare.

Det blev totalt ca 10 st maxdrag på 15-25 s med diagonalstakning (smirredrag) uppför och 10 st vanliga spurter på 12 st stavtag på platten. Kändes ok. Ett litet steg framåt, även om jag var en väldigt lång väg att vandra. Jag åkte med Johan Käll hela passet. Trevligt. Man hittar alltid någon att åka med där uppe på fritidsgården.

Borås skidstadion 28 dec 2016. Alla som bor i Borås vet att det är vardagsmat med solsken i textilstaden.

Borås skidstadion 28 dec 2016. Alla som bor i Borås vet att det är vardagsmat med solsken i textilstaden.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.