Hejdå Kiruna

Kristian Poromaa har skjutsat mig, vallat mina skidor stått för allmänt väldigt bra service. Trevligt också med alla middagar med Kristian och hans träningskompisar.

Kristian Poromaa har skjutsat mig, vallat mina skidor stått för allmänt väldigt bra service. Trevligt också med alla middagar med Kristian och hans träningskompisar. Här ser man visst också skymten av Salming-kalsonger. Borås-företag där Rickard Bergengren arbetar. Rickard sägs vara ”Samling’s best payed athlete”.

Lokalen för föreläsningarna på Camp Ripan

Lokalen för föreläsningarna på Camp Ripan

Nu har jag vinkat hejdå till Kristian Poromaa och Kiruna för den här gången. Jag sitter på Arlanda och har 4 timmars väntetid till planet mot Landvetter. Förutom ordinarie jobb på datorn kommer jag att ta mig tid till att titta på damernas avslutning i Tour de Ski. Ska bli kul. Jag har sett delar av alla loppen på SVT Play och såklart noga läst resultat mm på langd.se och sweski.com.

Många tror att jag bara tränar och göttar mig när jag är iväg. Sanningen ligger närmare bilden. Många timmar framför laptopen med rödvin och kaffe, om vartannat.

Många tror att jag bara tränar och göttar mig när jag är iväg. Lite sånt ingår. Men sanningen ligger mest närmare bilden. Många timmar framför laptopen med rödvin och kaffe, om vartannat. Ibland husets röda, men då det inte var min favorit blev det några andra också.

Det blev en riktigt höjdarvistelse i Kiruna. Jag höll två föreläsningar om konditionsträning/Vasaloppsträning och 24-timmars, en vallaföreläsning och två tekniklektioner. Det var Kristian Poromaa som ordnade så jag kom upp. Sedan så löste han och de andra där uppe det övriga på plats, som anmälningar till föreläsningarna och lektionerna etc.

Boendet och framför allt maten på Camp Ripan var förstklassigt. Bo där och ät där om ni ska till Kiruna. Jag testade även spa-anläggningen i 45 min igår efter loppet och pratade en bra stund med en tysk i bastun. Skönt att höja sitt självförtroende med tyskan igen, efter att ha haft svårt att förstå dialekten i Ramsau för några veckor sedan. Tacka vet jag hochdeutsch.

Är tämligen ledbruten idag. Återkommer med the story.

Oxfilé till huvudrätt på fredagen

Oxfilé till huvudrätt på fredagen

Renfilé till huvudrätt på lördagen. Genomgående riktigt vällagat alla dagar.

Renfilé till huvudrätt på lördagen. Genomgående riktigt vällagat alla dagar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hejdå Kiruna

  1. Claes Hjertman skriver:

    Hej Erik, kul att läsa om din Kiruna vistelse. Brukar alltid åka dit några dagar före Jul för ett kort träningsläger och få mig en liten Kiruna dos. Nästan alltid fina förhållanden så det blir några varv runt Jägarspåret. Sista kvällen brukar jag sedvanligt avsluta med middag på Ripan, super!

Kommentarer är stängda.