Testat världscupspåren i Ulricehamn

Pappa är trots sina 69 år och 10 månader fullt införstått med vad en groupselfie är för något.

Pappa Ulf är trots sina 69 år och 10 månader fullt införstått med vad en groupselfie är för något.

Johanna Ojala jobbar för SVT i helgen

Johanna Ojala jobbar för SVT i helgen.

Övre delen av kraftledningsbacken. Verkar bli mellantid här.

Övre delen av kraftledningsbacken. Verkar bli mellantid här.

Jag sitter i bilen på väg från ett Ulricehamnsbesök på några timmar. Pappa och jag var där för att testa spåren, hämta funktionärsackrediteringen och känna lite på stämningen och området. Vi ska hjälpa till med media. Det är helt galet att det ska komma över 50 000 åskådare till Ulricehamn. Men jag är inte det minsta förvånad. Det är här skidintresset finns. Jag kollade på nätet idag av nyfikenhet och såg att 17 000 tittade på världscupen i Falun förra året. World Cup i Ulricehamn kommer att bli så nära ett VM man kan komma i stämning på arenan.

Dags att klippa sig

Dags att klippa sig

Spåren är i sammanhanget mycket flacka. Jag fick bara 105 höjdmeter på min Polar V800, distansen blev 5,01 km och jag snittade 17,1 km/h med 72 procent i snittpuls. Det är två ordentliga backar, kraftledningen och Ryckåsen, där det senare är den längsta.

Jag åkte 50 min idag och det var härligt, båda att träna och få skejta på dessa spår som jag sprungit och åkt så mycket på. Aningen bredare nu. De har gjort enorma markarbeten som kommer att gynna arenan i många olika sammanhang, inte minst när världscupen kommer tillbaka 2019.

Linus Davidsson och Marcus Wadell. Kompisar till mig och skidgymnasietränare i Ulricehamn.

Linus Davidsson och Marcus Wadell. Kompisar till mig och skidgymnasietränare i Ulricehamn.

Thomas Granlund och jag jobbade delvis ihop med Ski Classics för några år sedan. Nu verkar han vara inne på trad.

Thomas Granlund och jag jobbade delvis ihop med Ski Classics för några år sedan. Nu verkar han vara inne på trad.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.