Över 1000 sålda böcker

I förra veckan hörde förlaget av sig och sade att de hade sålt över 1000 exemplar av Smart konditionsträning. De var jättenöjda med det och jag själv tycker också att det låter bra.

Jag vet inte på hur många ställen jag suttit och skrivit den här boken.

Jag vet inte på hur många ställen jag satt och skrev den boken.

Anledningen till att jag skrev boken var att jag ville nå ut med mitt budskap om konditionsträning. Det är en härlig kick med all positiv feedback jag fått på mejl, i skidspåret, via SMS etc. Att inspirera andra till träning och att förändra sin träning är något av det bästa jag vet.

Nedan syns en recension av Helena Nimbratt, som främst verkar syssla med triathlon enligt hennes blogg. Mestadels positivt, men också några grejer att göra om och göra bättre vid framtida projekt. Tack Helena för återkoppling!

[Började veckan med 18 km löpning i halvhård fart som Erik rekommenderar.]

Jag läser Erik Wickströms bok ”Smart konditionsträning” och är just nu full av inspiration. Så pass att jag lyckats köra slut på mina ben.

När jag kom hem från jobbet i förra veckan låg boken på köksbordet. Roger hade köpt hem den i jakt på lite nya tankegångar och hjälp att lägga upp en strategi för träningen. Jag nöp den direkt. Boken slank ned i min handväska och nu har jag slukat drygt halva.

Smart konditionsträning omslag utan pärm

Smart konditionsträning omslag

Den ger mig självförtroende. Mina tankar om min träning under förra året och min plan inför kommande säsong stärks. Mycket av det som jag har kommit fram till, vad som fungerar bäst för mig och som får mig att utvecklas, får jag bekräftat i Eriks teorier. dessutom får jag en hel del nya tips och jag kan fylla i mina frågetecken och luckor. Jag känner helt enkelt att en hel del är råd som känna relevanta för mig och det liv jag lever tillskillnad från de flesta andra träningsprogram, upplägg och råd som jag nosat på hittills.

Den invändning jag har om jag utgår från mig själv, så är det att jag känner tydligt att boken inte riktar sig till mig som kvinna utan en man, med familj som har en fru som inte tränar. Kanske är en del av träningsråden också mer anpassande för män. Rådet att tänka på att inte styrketräna för mycket, tror jag utan att vara expert, känns fel för min del. Jag känner tydligt att jag måste prioritera styrka för att ge kroppen rätt förutsättningar för vad jag vill göra med den.

Jag tycker boken fyller en viktig lucka. Jag rekommenderar den varmt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.