CoXa Carry ryggsäck

CoXa Carry träningsryggsäck

CoXa Carry träningsryggsäck på Borås skidstadion. På just den här bilden har jag satt på den lite slarvigt, så den sitter lite långt ner på ryggen.

Senaste skidpasset och senaste löppasset testade jag CoXa Carry. Så här skrev vi om produkten på Prylkollen (innan test) i Vasalöparen:

CoXa Carry

Svenska CoXa Carry har lanserat ett nytt ergonomiskt bärsystem till ryggsäckar. Tanken med funktionen är att du inte ska ha någon belastning på axelpartiet och få en upplevelse av full rörlighet utan skav eller tryck. Tyngden är istället förflyttad till höftpartiet.

Målgruppen för CoXa Carry är skidåkare, MTB-cyklister och löpare. Till modellen CoXa 10L ingår tre tillbehörsväskor för gels, bars mm.

Nu har jag som sagt testat ryggsäcken, dock utan vätskeblåsa. Jag packade den ganska full. Det går f ö inte plats både ombyte och skor, om man nu funderar på det.

Rejäl längd på remmarna

Rejäl längd på remmarna

Bra passform
Jag måste säga att jag var impad av CoXa Carry. Den är en fröjd att träna med och av de träningsryggsäckar jag testat (vilket är ganska många) så kan jag inte minnas någon som sitter bättre och skönare under aktivitet. Man känner den knappt. Hade jag åkt Nattvasan hade jag valt den i dagsläget. Dock brasklapp på att jag inte testat den med vätskeblåsa än och bara kört två pass. Slitstyrkan har jag ingen aning om.

Sax och tändstickor är bra verktyg

Sax och tändstickor är bra verktyg

Det jag ogillade med ryggsäcken var alla fack. Visst ska man ha olika storlek på fack för kläder, bars, mobil etc, men det här var på tok för många. Sedan förstår jag inte varför remmarna är så långa. Jag är inte säker på att jag hade kunnat gå upp 300 kg i vikt, men 200 kg hade jag nog kunnat gå upp och den fortfarande passade. Och då var det ändå en medium och inte large jag hade. Detta tycker jag är ett generellt problem med många sportprodukter, att även den som inte är den största modellen har oändligt långa remmar. Långa remmar är i vägen. Jag får alltid ta fram sax och sedan elda i ändarna för att det inte ska fransa sig.

Storlek medium var lagom för mig som är 187 cm och väger ca 73 kg. Large var för stor.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till CoXa Carry ryggsäck

 1. Christer Nilsson, coXa carry ab skriver:

  Hej, tack för en bra recension! Det ska bli oerhört spännande att få skicka dig våra nya modeller! En 5liters racingsäck där det bara är enkel vätskesäck..inga ipads fack mm 🙂 Även 8l som har samma stuk…mindre fack mer dedikerad funktion ren vätskesäck!

  Tack än en gång!! När du har kört ett långpass o slitit ont! Då vill jag gärna höra vad du tyckte 🙂 Det är då den är som allra bäst!

  Hej hej // Christer

 2. Jåkke skriver:

  Tycker du ser ut att ha korta skejtskidor på bilden. Trivs du med dom? Eller är det också bara reklam och produktplacerat?

  • Niklas Vernholt skriver:

   Stavarna till skejtutrustningen förefaller ännu mera oproportionerliga. Ser ut att räcka ungefär upp till armhålan. Bytte du utrustning inför fotot?

 3. Erik Wickström skriver:

  Det är normallängd på skejtskidorna och stavarna är lite för korta. Jag har för närvarande inga skejtstavar.

Kommentarsfältet är stängt.