Robin Bryntesson på Borås skidstadion

Bryntes vagn. Alltså Robin Bryntessons husvagn som han turnerar med.

Bryntes vagn. Alltså Robin Bryntessons husvagn som han turnerar med.

High & Low heter Robin Bryntesson och Peter Jihdes YouTube-serie med fokus på diabetes och träning

High & Low heter Robin Bryntesson och Peter Jihdes YouTube-serie med fokus på diabetes och träning

Jag kom hem ganska sent från Stockholm i måndags så jag var sugen på att sova ut igår. Ibland på vardagar säger jag till Ida att inte väcka mig och barnen på morgonen så vi får en liten sovmorgon.

Så blev det igår och jag kunde sova till kl 07.45 då Maj vaknade och kom in och väckte mig. Annars brukar vi gå upp så vi kan lämna på dagis kl 8. Nu lämnade jag istället kl 9. Det är något jag uppskattar med att vara egenföretagare (det finns många för- och nackdelar), att man kan ta det lite lugnt med barnen på mornarna ibland.

Robin Bryntesson och Jonas Colting snackar lågkolhydratkost

Robin Bryntesson och Jonas Colting snackar lågkolhydratkost

High & Low
Sedan bar det av till Borås skidstadion där Robin Bryntesson mötte upp med sin filmare Tom “T-W Media” Lindström. Robin och TV-profilen Peter Jihde, som också har diabetes typ 1, gör en YouTube-serie ihop om träning, diabetes och allt möjligt annat. Den heter High & Low och finns att se här.

Jag var inkallad som “träningsexpert” för att bedöma Jihdes teknik. Han själv var inte på plats eftersom han är i en djungel och filmar något TV-program, så jag fick titta på en inspelat snutt och sedan ge tekniktips. Jag tyckte det gick bra och det var som vanligt riktigt kul att träffa Robin. Roligt också att se hur Tom och Robin jobbar ihop. Tom var även med som fotograf när Team Serneke hade läger i Borås i höstas, då jag var vägvisare på några pass.

Jonas Colting och jag är kanske de två största fansen av staden Borås

Jonas Colting och jag är kanske de två största fansen av staden Borås

Avsnittet vi spelade in idag kommer ut i nästa vecka ser det ut som.

Coltings stakning
Av en slump var Jonas Colting också där och tränade, så han vävdes in kort i ett klipp. Sedan gav jag Jonas lite tekniktips på stakning. Kul att se honom utvecklas! Jag lyckades också övertyga honom att han inte skulle ha 165 cm långa stavar, inte ens om han enbart stakar. 162,5 cm (möjligtvis 1-2 centimeter längre) räcker för de flesta som är 190 cm som enbart stakar, delvis beroende på åkteknik. För Jonas tycker jag 162,5 cm skulle vara lagom. Det gäller bara att sätta i stavarna tillräckligt vertikalt, vilket är en utmaning för många. 160 cm hade känts lagom för Jonas om han var en diagonalare.

Robin Bryntesson och Erik Wickström på Borås skidstadion

Robin Bryntesson och Erik Wickström på Borås skidstadion

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Robin Bryntesson på Borås skidstadion

  1. Hubes skriver:

    Kul med dina erfarenheter Erik, hur blir 83% regeln för colting? Borde vara typ 165cm. Men ditt tips blir typ 27,5cm i relation till gamla måttet om 30cm av kroppslängden.?

    • Erik Wickström skriver:

      Jag skulle gissa att maxlängden för Colting blir ca typ 163-164 cm. För vissa 190 cm långa personer tror jag där någonstans blir lagom för enbart stakning. Efter att ha sett Jonas teknik känns 162,5 cm-längden ganska lagom. Jag själv är 187 cm och har 161,5 cm. Alla stavlängder i detta inlägg mätt på “gamla” sättet, alltså från spets till topp.

Kommentarer är stängda.