Hufvudstaden igår

Detta är inte från igår utan från en tågresa för några veckor sedan där jag stötte på Emil Lindgren på tåget. Vi har träffats som hastigast några gånger, men nu fick vi chansen att prata en halvtimme. Väldigt trevlig kille. Han cyklar bra också. Körde OS 2008 och knep ett VM-silver i MTB 2014.

Detta är inte från igår utan från en tågresa för några veckor sedan där jag stötte på Emil Lindgren på tåget. Vi har träffats som hastigast några gånger, men nu fick vi chansen att prata en halvtimme. Väldigt trevlig kille. Han cyklar bra också. Körde OS 2008 och knep ett VM-silver i MTB 2014.

Herrljunga tågstation. Där får man nästan alltid byta tåg om man bor i Borås och ska norrut.

Herrljunga tågstation. Där får man nästan alltid byta tåg om man bor i Borås och ska norrut.

Det blev en heldag i Stockholm igår. Men inte fakirtåget, utan avgång kl 07.30 från Borås central. Dit jag cyklade (4,5 km bort). Den största skillnaden mellan 05.00 och 07.30 är att man hinner vara med barnen en liten stund på morgonen när man inte drar i svinottan. Jag uppskattar det eftersom de har somnat när jag kommer hem sent på kvällen sådana dagar.

Först var jag inne på Springtime (Runners World mm) i Alvik och hade ett möte för att prata lite om Vasalöparen och mina böcker. Sedan bar det av till Järfälla för att återigen föreläsa på SAAB. Denna gång om de sista Vasaloppsförberedelserna. Det var den sista träffen med det företaget innan Vasaloppet och det var varit roligt att vara där flera gånger, med träningar och föreläsningar för skidgång, rullskidor, styrka, SkiErg och skidåkning.

Som vanligt blev det middag på Burger King innan 18.14-tåget. Stabil vana det där nu.

Jimmy är kanske min största idol i Saab-gänget. Han köpte skidor för tio år sedan och ville göra det enkelt för sig. Stålsickling och ingen glidvalla, samt tejp i fästzonen. Så har han gjort i tio år. Men nu har han "fuskat" och köpt nya skidor, och dessutom blivit så bra att han blir ifrångliden utan glidvalla.

Jimmy är kanske min största idol i Saab-gänget. Han köpte skidor för tio år sedan och ville göra det enkelt för sig. Stålsickling och ingen glidvalla, samt tejp i fästzonen. Så har han gjort i tio år. Men nu har han ”fuskat” och köpt nya skidor, och dessutom blivit så bra att han blir ifrångliden utan glidvalla.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.