Intervjuad i Kafé och Uppsalatidningen

När vi var ute i skogen hemma senast såg jag till min mycket stora glädje att den nya vandringsleden på ca 7 km går förbi precis vid "Trollets bro", alltså bara drygt 300 meter hemifrån. Ska bli roligt att testa den!

När vi var ute i skogen hemma senast såg jag till min mycket stora glädje att den nya vandringsleden på ca 7 km går förbi precis vid ”Trollets bro”, alltså bara drygt 300 meter hemifrån. Ska bli roligt att testa den!

Tillbaks i Sälen efter en fem timmar lång utflykt till Älvdalen och Mora. Jag levererade en del böcker (Smart konditionsträning) till ett par ställen och hade några kortare möten. Lyckades även träffa min vän David Höglund på Skistart i Älvdalen. Han gör en spännande comeback i Vasaloppet (i led 3) på söndag och laddar upp med Stafettvasan i morgon.

Fina myrar
Ett förtydligande från förra inlägget. Jag fick en fråga varför det skulle vara fina strukturer trots att det var blankt i spåren idag. Jag skrev om det för att förklara bättre, så här:

Gällande föret så hade det kommit en del nysnö. Det var finkornigt på myrarna, men i slutet av passet började det bli blankt i spåren. Det märks att det varit töväder tidigare. Oavsett lär det bli fina strukturer på skidorna som går bäst på söndag, eftersom jag tror att det som så många gånger förr blir torrt och finkornigt på myrarna när de pistar om. Det är märkligt det där. I Borås hade det varit mer grovkornig med samma ”väderhistoria.”.

Jag tror även det gäller åkare långt bak, eftersom det ska bli kallt. Hur det sedan går på konstsnön andra halvan av loppet är en annan sak.

Apropå Uppsala så såg det ut så här när Mattias Bolander och jag tittade på Bälinge damfotbollslag i Uppsala augusti 2008

Apropå Uppsala så såg det ut så här när Mattias Bolander och jag tittade på Bälinge damfotbollslag i Uppsala augusti 2008

Uppsala Vasaloppsklubb
Senaste åren har det blivit en del mediagrejer veckorna innan Vasaloppet. Så även i år och det tycker jag är trevligt. Senaste dagarna har det varit ett par tidningar.

Magasinet Kafé och intervjuade mig om träning och tävling. Jag har aldrig läst Kafé, men jag känner till att det är en herrtidning. Lite kul att vara med där.

Idag var jag med lite kort i en artikel om Uppsala Vasaloppsklubb i Uppsalatidningen. Det var jag som en gång informellt startade och även namngav klubben. Idag har de 130 medlemmar och 57 ska åka Vasaloppet. Känns jättekul att de plockade upp bollen jag satte i rullning. Artikeln finns att läsa här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Intervjuad i Kafé och Uppsalatidningen

 1. Magnus skriver:

  Hej Erik! När du skriver fina strukturer, menar du en fin rak struktur eller kan en snedhuggen funka? Står i valet och kvalet mellan universalskidorna med en rak medium struktur och kallskidorna med en fin snedhuggen.

 2. pathfinders2017 skriver:

  Hej Erik! Såg att du var sugen på den nya vandringsleden på 7 km – den kan varmt rekommenderas. Jag och en kompis ska springa samtliga motionsspår i Borås Stad och denna slinga betade vi av för några veckor sedan.

  Läs recensionen här (så du vet vad som väntar dig 🙂 ):
  https://m.facebook.com/groups/259048654514130?view=permalink&id=282607188824943&ref=bookmarks

  Lycka till på Söndag!
  // Borås Pathfinders

Kommentarer är stängda.