Mörbultad

Efter målgång i Vasaloppet 2017

Efter målgång i Vasaloppet 2017

Ojoj vad jag känner mig mörbultad idag. Jag fick köra väldigt hårt första timmen efter en dålig start. 90 procent av maxpuls första 55 min. Det är personbästa med råge.

Jag lyckades återigen pricka formen på Vasaloppsdagen. Klart bästa insatsen i år. Men det kostade på. Jag var groggy i mål och har faktiskt lite svårt att minnas loppet. Men jag ska försöka formulera det i the story.

Idag är det dagislämning och kontorsarbete som om ingenting hade hänt. Men inombords känns det skönt att det är över för denna gång. Vasaloppet är inte enbart kul, utan även en del ångest och fixande inför loppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Mörbultad

 1. Peter Ask skriver:

  Det där sista skriver jag under på. Det finns väl inget lopp som är så ångestframkallande som VL. Och med så mycket krångel runt omkring, allt från seedningshetsen till det eviga köandet före, under och efter loppet.

  • Erik Wickström skriver:

   Ja. Jag tror en del tröttnar på det och kanske vänder sig till Öppet Spår eller Nattvasan istället. Men å andra sidan är de grejer som ytterligare gör Vasaloppet så speciellt och krävande, även för de som är i de främre leden.

 2. Henrik skriver:

  Hej Erik, ser att du stakat på traditionella Redline senaste två tävlingarna. Funkar de bättre för dig än Propulsion?
  /Henrik

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, mina Redline har gått bättre än mina Propulsion senaste två loppen. Ska dock sägas till Propulsions försvar att jag testat dem alldeles för lite. Och först nu slipat om. Nästa år lär det bli fler lopp på stakskidorna. I år ett lopp hittills.

   • Henrik skriver:

    Ok, funderar också på att testa Propulsion nästa år. Har du hel- och halvviktsvärden från skiselector eller empower appen på de två paren Redline du kört med senaste tävlingarna. Hade varit intressant att jämföra med mina Redline som jag använder som stakskidor.
    /Henrik

   • Erik Wickström skriver:

    Hejsan! Jag har inte helt koll i dagsläget. Ska försöka kolla upp det och återkomma i ett inlägg innan vintern är slut. Återkom gärna om jag glömmer.

 3. Henrik skriver:

  Tjena Erik, tänkte göra en beställning på ett par Redline och tänkte påminna om frågan nedan. 🙂 Har du några rekommendationer utifrån dina tävlingsskidor vad de ligger på i hel och halv vikt i empower appen eller skiselector?
  /Henrik

Kommentarsfältet är stängt.