Min träning sedan oktober 2015

Min träning oktober 2015 till 9 mars 2017

Min träning oktober 2015 till 9 mars 2017. Totalt år 2016 tränade jag 390 timmar.

Jag började på, men lyckades inte bli klar med the story från Vasaloppet igår. Tack för alla mejl från ni som frågar efter rapporten. Kul med det intresset!

Som pausunderhållning kommer ett diagram över mina tränade timmar sedan oktober 2015. Det man kan utläsa i diagrammet är bl a:

  • Träningen var betydligt bättre inför förra säsongen än denna. Tittar man på timmar november-februari var det förra vintern 31, 44, 23 och 47 timmar. Denna vintern var samma månader 13, 18, 25 och 24 timmar. En rejäl minskning som man kan se med blotta ögat i diagrammet.
  • Sett till att jag sedan i november tränat i snitt 4,8 timmar i veckan är jag vansinnigt nöjd med utdelningen i Vasaloppet. En 72:a-plats är jag stolt över. Men självklart hade jag gärna istället gärna tränat mer och fått en bättre placering.
  • I april förra året tränade jag inte mycket. Större delen av stapeln är från 24-timmars, som jag genomförde 31 mars till 1 april.
  • Jag hade en fin stegring i träningen fram till Ultravasan i augusti, sedan sjönk det rejält i september. Oktober blev en bra månad då jag bl a tränade några pass med Team Serneke när de hade läger i Borås.
  • November och december var några riktigt dåliga månader (mest pga av stora skrivprojekt, jag har faktiskt varit frisk nästan hela hösten och vintern), men sedan gick det bättre i januari och februari.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Min träning sedan oktober 2015

  1. Johan skriver:

    Intressant. Du måste få bra utväxling på dina tränade timmar som kunde komma in så bra på Vasaloppet. Otroligt bra jobbat!

Kommentarsfältet är stängt.