Lundaskogsleden

När vi var ute i skogen hemma senast såg jag till min mycket stora glädje att den nya vandringsleden på ca 7 km går förbi precis vid "Trollets bro", alltså bara drygt 300 meter hemifrån. Ska bli roligt att testa den!

Så här ser leden ut utan snö

Vanligtvis tar jag ganska många träningsfria dagar efter Vasaloppet. Men denna gång blev det bara två. Jag kunde inte låta bli att ta ett mycket lugn och långsamt varv på den nya vandringsleden på 6,8 km som passerar bara 400 meter från där vi bor. Den går bl a vid Byttorpssjön, Hestra, Ryssbyhöjdsvägen och Ramnaslätt. Jag tar mig friheten att kalla den Lundaskogsleden innan jag vet vad den heter.

Borås stad har precis gjort iordning den och gjort det riktigt bra. Mycket stig förutom kring Byttorpssjön och Hestra. Och nybyggda broar, spänger och sittbord. Och välskyltat. Bra jobbat! Eftersom vi fått snö i Borås sprang jag i mina Icebugs Anima. Inte världens bästa passform, men klart bäst grepp av alla mina vinterlöpskor med metalldubbar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lundaskogsleden

 1. Jonas L skriver:

  Hallå, och grattis till en strong insats i spåren mellan Sälen och Mora.
  Har du haft hälsporre någon gång?. Eller har du några erfarenheter kring fenomenet?
  Jag har nu följt råden från tusen olika YouTube-läkare utan resultat. Även sjukvården där jag bor har fått tycka till.

  Desperat tvilling -67

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Jag har varit förskonad från hälsporre och kan nog tyvärr mindre om det än dig. Vet inte hur länge du haft det, men av de jag känner som haft det så har det tagit lång tid men sedan har de blivit helt bra.

 2. Martin skriver:

  Vill också gratulera till en kanonbra insats i söndags!

  Vill också passa på att ställa en fråga om skador. Drabbades av diskbråck i ländryggen i somras som jag fortfarande inte är återställd ifrån. Ingen operation är aktuell i nuläget, bara rehab. Verkar som att diskbråck inte är helt ovanligt bland skidåkare, vet du något om hur ser chanserna ut att kunna åka (rull)skidor igen? Ambitionen är på motionärsnivå, kanske att kunna köra en halvvasa eller så. Orealistiskt?

  • Erik Wickström skriver:

   Jag känner till några skidåkare som haft diskbråck och nu tränar som vanligt. Vissa har opererats, vissa har tränat bort det. Var noga med rehab och allmän styrketräning och åk rullskidor med dämpade stavar (Staffanstaven eller Elpex IRS) så ska det nog kunna gå i sommar.

Kommentarsfältet är stängt.