Löpning på företag, after work, dop och KM

Helgsummeringen ser ut ungefär så här:

 • Fredag:
  • Föreläsning om att komma igång med träningen samt träningstips inför Göteborgsvarvet på ett företag i Göteborg. Därefter tekniklektion i löpning.
  • ”After work” med skidåkarkompisarna i Borås (tror bara jag varit på after work en gång tidigare, i Uppsala för knappt tio år sedan). Vi träffades ca 8 st hos Rickard Bergengren redan kl 15.30 och sedan bar det ut på stan. Ni som festat med skidåkare som har ett uppdämt partybehov en vecka efter Vasaloppet kan själv räkna ut hur det gick. Väldigt trevligt var det i alla fall och Traddarn var som vanligt snyggast. Jag själv hade punka på cykeln och sprang istället hem i Clarksskor strax efter midnatt. Fint att få in en oväntad 5 km-löpning på en i övrigt träningsfri dag.
 • Lars Ander var med på mitt Torsbyläger 2013 och brukar komma fram till mig tacka för att jag fick in honom på tröghjul och intervallträning. Han har åkt över 30 Vasalopp och säger att träningen har gått mycket bättre sedan senaste åren. Kul!

  Lars Ander var med på mitt Torsbyläger 2013 och brukar komma fram till mig och tacka för att jag fick in honom på tröghjul och intervallträning. Han har åkt över 30 Vasalopp och säger att träningen har gått mycket bättre sedan senaste åren. Kul!

  Lördag:

  • Häng hos familjen Thiberg på förmiddagen. Barnen i samma åldrar. Julia och Erik köpte precis en tolv år gammal bil, för att istället lägga oklar summa på ett 15 kvadratmeter stort växthus. Helt rätt prioritering tycker jag. Hellre egenodlade tomater än sätesvärme i baksätet.
  • På eftermiddagen skejtade jag 75 min i solen med Robin Liljeros innan barnen, Ida och min far kom upp till skidstadion. Då åkte jag ca 1 km med Astrid med fikastopp.
  • På kvällen soppa hos pappa. Barnen tyckte den var ok, men bröd och smör var godare. Min far är annars specialist på nässelsoppa.
 • Söndag:
  • Dop på förmiddagen i missionskyrkan i Målsryd. Elisabeth och Oscar Bergenholtz lilla Gabriel fick sitt namn. Oscar lyckades även i år bli topp 500 i Vasaloppet, trots stavbrott i början. Starkt. Efter dopet frågade vi Astrid vad hon tyckte om besöket i kyrkan. ”Det var skittråkigt när prästen pratade”. Uppriktigt svar. Ida och jag höll på att vika oss av skratt, men försökte att inte visa det. Prefixet ”skit-” anklagar jag Ida för att ha använt. I övrigt tyckte Astrid (och vi) att det var en fin tillställning med gott fika och trevligt umgänge.
  • Sen lunch hos svärföräldrarna. Sedan ut för att hälsa på korna och leka i höet i ladan. Standard. Blev även en krocketmatch.
  • Fick bli lite helgjobb framför datorn på kvällen. Jag försöker att undvika det, men det är sällan jag fixar en hel helg utan att fälla upp laptopen och koppla in den i den externa skärmen.
  • Ingen träning i söndags. Laddar inför Borås SK:s KM i skejt på tisdag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Löpning på företag, after work, dop och KM

 1. Lars skriver:

  Springa hem efter tillställningar är underskattat. De två senaste åren har jag sprungit hem efter julbordet på jobbet. Lite som viktväst 😉

Kommentarsfältet är stängt.