Tuff SkiErg-comeback med 10 st 500 m-intervaller

Här syns 8 av 10 tider på SkiErg 10 st 500 m med 1 min vila på PM4 fristående. Började fint med 1:44.1 på de första, men kroknade totalt. Nästa sista intervaller var den värsta då det tog 1:47.1, sedan kunde jag spurta lite på sista.

Här syns 8 av 10 tider på SkiErg 10 st 500 m med 1 min vila på PM4 fristående. Började fint med 1:44.1 på de första, men kroknade totalt. Näst sista intervallen var den värsta då det tog 1:47.1, sedan kunde jag spurta lite på sista.

Det blev en härligt dag i Skövde igår med badhusbesök, lek vid lekplatsen vid Billingen, besök vid utsiktsplatsen och god trerätters med bra dryck på hotellet. Mindre härligt var mitt 35 min långa SkiErg-pass innan middagen.

Fy vad det är jobbigt att köra SkiErg när man inte gjort det på några månader. Jag körde 10 st 500 m-intervaller med en vila. 5 min uppvärmning, 3 min nedvarvning. Snitt 1:44.8 min, vilket är det näst sämsta av resultatet av de fyra gånger jag kört det passet på gamla modellen fristånde (bästa är 1:44.3). Det var en PM4 de hade på det fina hotellgymmet.

Sista intervallen hade jag 93 procent i snitt och 98 procent i max. Då har man ju i alla fall inte fuskat. Längre Skövderapport kommer senare idag eller i morgon.

I av Sveriges bästa SkiErg-utsikter på First Hotel Billingehus?

I av Sveriges bästa SkiErg-utsikter på First Hotel Billingehus?

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tuff SkiErg-comeback med 10 st 500 m-intervaller

 1. Janne skriver:

  Ändå grymma tider och bra puls av dig. Själv hade jag 93% av maxpuls första 80 min i Birken i lördags. Trodde jag skulle stryka med ett tag där. Landade på ca 90% som helhet.
  Vill man testa sin maxpuls så är den första backen i Birken ett bra ställe, en stigning på ca 15 km.
  Du brukar ju förespråka vallningsfritt Erik.
  Jag körde på skintec som hade bra fäste trots kassa ben, dock var glidet sämre förutom där solen värmt upp snön senare på dan, grov struktur? Tiden är inte mkt att skryta om men tog mig i mål till slut på 4:24.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Bra kört och bra pressat i Birken! Glidet kan ha att göra med strukturen. Generellt är det spannet som är viktigast. Ofta ska man ha hårdare skidor än ens vikt för att det ska vara lagom, så längre man är hyfsat på att trycka ner skidorna. Sedan gäller det att ha respektive märkes toppmodell av vallningsfri skida om den ska ge konkurrenskraftigt glid i lopp.

 2. Jørgen skriver:

  Hvilken motstand på SkiErgen?

Kommentarsfältet är stängt.