Två dagar i Skövde

Utsikt från Billingen i Skövde

Utsikt från Billingen i Skövde

Även gymmet på First Hotel Billingehus bjöd på fin utsikt. Pluspoäng för fint gym med SkiErg, roddmaskin och ett par wattbikes.

Gymmet (och restaurangen) på First Hotel Billingehus bjöd på schysst utsikt. Pluspoäng för fint gym med SkiErg, roddmaskin och ett par wattbikes.

Skidstadion på Billingen

Skidstadion på Billingen

Jag har åkt skidor på Billingen i Skövde många gånger. Främst ungdoms- och juniortävlingar, samt barmarksträffar med Västergötlands skidförbund förr i tiden. Jag gick även min steg 1-utbildning som skidtränare här tillsammans med Dan Sundström för drygt 15 år sedan. Vill minnas att det var Lars Selin och någon mer som var utbildningsledare.

Som vuxen har det också blivit några skidtävlingar i Skövde. Bland annat Konstsnöracet i december 2009, som var min första riktiga skidtävling efter en paus på över 3,5 år. På cykel körde jag min andra MTB-tävling någonsin (första var Cykelvasan 2009) i form av Billingeracet 2011. Det året jag körde hela Långloppscupen. Minns att jag blev vansinnigt trött och fick leda cykel i den branta och beryktade ”Strupen” på slutet. Då passade en H50-cyklist på att köra om, något som jag verkligen inte gillade. Lyckades i a f komma i fin MTB-form i slutet av den sommaren.

Jag sprang 7,5 km på 5- och 10 km-spåren. Ofta såg det ut så här. Bra för skidåkning med breda gator eftersom snö når marken, men lite trist för löpning. Nästa gång ska jag leta mig in på stigar istället.

Jag sprang 7,5 km på 5- och 10 km-spåren. Ofta såg det ut så här. Bra för skidåkning med breda gator eftersom snön når marken, men lite trist för löpning. Nästa gång ska jag leta mig in på stigar istället. Cykellederna såg inbjudande ut och det finns säkert motsvarande för löpning.

Rustschkana
I helgen var det för första gången dags att ta med familjen till Skövde. Det blev ett par bra dagar. Vi åkte från Borås på förmiddagen (knappt 2 h med bil) och åt lunch i Skövde, för att sedan spendera några timmar på äventyrsbadet. Helt klart ett bra bad för två barn på snart 3 och snart 5 år. Kanske ännu bättre om man är 7 eller 10 år, eftersom det är åldersgränserna på de tre stora rutschkanorna. Jag själv åkte den brantaste och det kittlade i magen. Kul också att triathlon-David Svensson är med i en reklamfilm för badet.

På eftermiddagen hängde vi lite på den stora lekplatsen mellan First Hotel Billingehus och skidstadion, för att sedan gå till en utsiktsplats i närheten. Innan middagen körde jag ett SkiErg-pass i gymmet.

Lekplatsen mellan hotellet och skidstadion

Lekplatsen mellan hotellet och skidstadion

Träningsvärk
Hela familjen somnade innan kl 21, så trots att vi vaknade kl 06.15 så blev det lite av en sovmorgon. Inte varje natt man kasserar in över 9 timmars sömn. Jag gymmade 20 min innan frukost. Med tanke på att jag inte kört ett enda styrkepass sedan i oktober försökte jag att ta det lugnt. Men trots det hade jag träningsvärk redan innan sista setet på de flesta övningarna. Känns rejält idag.

Bad i hotellpoolen efter frukost och sedan ut i skidspåret. Det hade tagit hårt på konstsnön och skidföret var sämre än i Borås, trots att Skövde normalt är snösäkrare. Kanske vi lägger tjockare i Borås? Det gick att åka med lite vilja, men jag nöjde mig med ett varv. Barnen var ganska ljummet inställda till skidåkning då lekplatsen låg 100 meter bort, så de åkte ungefär 5 min. Jag passade på att springa 7,5 km när Ida var på lekplatsen med barnen. Sedan bar det hem kring lunchtid.

Efterrätt. Gott med trerätters med vitt till förrätten och rött till huvudrätten. Huset vita lite mesigt, så vi gjorde en uppgradering till det röda.

Efterrätt. Gott med trerätters med vitt till förrätten och rött till huvudrätten. Huset vita lite mesigt, så vi gjorde en uppgradering för det röda till huvudrätten.

Slalom nästa gång?
Med denna styltiga redogörelse så är sammanfattningen att det är ett fint område Skövde har där uppe på Billingen. Officiellt Vasaloppscenter dessutom. Nära till det mesta och mycket att göra. Eventuellt åker vi dit nästa vinter också, men när det finns snö så vi kan åka slalom i backen som ligger precis vid hotellet, samt åka längdskidor på natursnöspåren.

De som har bott på finare hotell skulle nog vilja hävda att vissa delar skulle behöva en uppfräschning. Det har några år på nacken. Men för oss var det bra och det uppfyllde de två viktigaste kraven för ett boende: god mat och dryck samt bra gym.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Två dagar i Skövde

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Då förstår du vilket dilemma en annan har att få barna att stanna i skidspåret med lekplatsen som lockar så😁 Du får ge dig ut på Billingeleden och lila 10 km nästa gång! Där har du fina löprundor ihop med röda 8 km för mountainbike som är kanon att springa😊👍

Kommentarsfältet är stängt.