Rullskidspremiär

Rullskidspremiär 2017: 4 april.

Rullskidspremiär 2017: 4 april.

Förra året tränade jag inte rullskidor innan midsommar. I år gjorde jag premiär igår, 4 april. Det beror inte på att jag inlett en monstersatsning mot nästa säsong, utan för att snön är slut i Borås och jag har en skidtävlingar kvar.

12,51 km kan tyckas kort när man tränar inför det 22 mil långa Nordenskiöldsloppet som avgörs 15 april, men jag vill inleda lugnt med nya träningsformer för att minska skaderisken. Det blev knappt 44 minuter i Viared. Kändes helt OK tycker jag, både i stakningen och i diagonalen. Drygt 17 km/h i snitt med låg puls.

Jag testade även TomTom Adventurer för första gången under rundan. Schysst klocka i allmänhet med enkelt användargränssnitt och bra GPS, men jag tyckte pulsmätningen vid handleden var lite ojämn. Ibland fungerade den jättebra, medan den under perioder visade på tog för hög puls. Kanske berodde det på att jag hade skidhandskar och fick sätta klockan lite högt på på handleden? Ska testa att springa med den inom kort, utan handskar. Idén med att mäta hjärtfrekvensen utan pulsband är ju bra.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.