10 st 500 m-intervaller SkiErg

Jag var hemma med barnen idag pga Astrids vattkoppor. Hon har prickar/blåsor, men är inte mer allmänpåverkad än att det kliar ibland.

Oakley Radar Pace. Slangen som sticker upp är från Silva Distance Free, ett liknande system som Salomon S-Lab Insulated Hydro Belt Set.

Oakley Radar Pace. Slangen som sticker upp är från Silva Distance Free, ett liknande system som Salomon S-Lab Insulated Hydro Belt Set.

Min träning efter Vasaloppet, tillika inför Nordenskiöldsloppet, har inte varit något att skryta med:

Veckan 6-12 mars: 2 h 34 min
Veckan 13-19 mars: 5 h 26 min
Veckan 20-26 mars: 5 h 52 min
Veckan 27 mars-2 april: 7 h 33 min
Veckan 3-9 april: 2 h 20 (hittills mån-fre)

Jag hade såklart velat träna mer, men annat har kommit emellan. Denna vecka bland annat nytryck av boken och en Vasalöpare som lämnades på tryck, i tillägg till det ganska mycket jobb med personlig träning, samt annat smått och gott.

Rullskidspremiär för Maj
Därför ville jag träna på förmiddagen med barnen. Vanligtvis blir det löpning i dubbel-Charioten vid sådana tillfällen, men jag kände för rullskidor pga Nordenskiöldsloppet. Det gick dock dåligt med det, för Astrid och Maj satte sig samstämmigt på tvären och sade att de istället ville åka själva.

Oakley Radar Pace

Oakley Radar Pace

Sagt och gjort. Astrid för tredje gången i livet på rullskidor och Majs premiärtur, innan fyllda 3 år. Maj åkte ungefär 5 meter. Det gick bra och hon verkade gilla det. Men 5 meter räckte liksom. Hon brukar även åka kort på längdskidor. Astrid däremot ville åka mer. Det blev drygt halvvägs till City Gross och tillbaka, ungefär 1 km. Mitt förmiddagspass fick ställas in och vi gick in och åt lunch istället efter ett par sköna timmar i vårsolen. Kaffet var slut så det fick bli Nescafé efteråt. Traumatiskt.

Barnen sprang
Sedan jobbade jag en timme efter lunch. Det är verkligen inget jag är stolt över, att jobba när man är själv med barnen. Det skäms jag över. Men så får det bli om jag ska fixa att vara hemma stora delar av en ”vattkoppsvab”. En fördel med Astrid och Maj är att de är fantastiska på att leka rollekar med varandra och de kommer nästan alltid bra överens, så de kan vara ganska självgående. Framförallt om man uppmuntrar dem till att städa, då blir de väldigt självgående (istället för att städa).

Folkets Hus rivs för att ge plats åt ett kongresshus. En het potatis i Borås.

Folkets Hus rivs för att ge plats åt ett kongresshus. En het potatis i Borås.

Nytt försök på eftermiddagen för min träning. Återigen annan vilja: ”Vi vill springa istället för att sitta i vagnen”. Jag tog på mig skejtrullskidor och dubbel-Charioten och misstänkte att de skulle krokna relativt snabbt. Men de kom ganska långt. Efter 1,5 km med mest löpning blandat med lite gång kände de sig nöjda, men då hade tiden runnit iväg lite grann så det blev bara 20 min åkning för mig.

Bra snitt
Ett tredje försök på kvällen. Först 20 min rullskidor för att inleda testning av ett par prylar, de hörlursförsedda glasögonen Oakley Radar Race och vätskesystemet Silva Distance Free. Sedan 10 st 500 m-intervaller med 1 min vila på SkiErg. Gick bra tycker jag, framförallt andra halvan av setet. 1:42.0 i snitt på 10 st med 52-54 i frekvens. Motstånd 8. PM5, väggmonterad. 5 min uppvärmning, 3 min nedvarvning.

10 st 500 m-intervaller på SkiErg. PM5 väggmonterad. Motstånd 8. De två första tiderna syns inte (1:43,3-1:43,0). Pulsen till höger avser hjärtfrekvensen vid slutet av respektive intervall, inte snittet.

10 st 500 m-intervaller på SkiErg. PM5 väggmonterad. Motstånd 8. De två första tiderna syns inte (1:43,3-1:43,0). Pulsen till höger avser hjärtfrekvensen vid slutet av respektive intervall, inte snittet. Min maxpuls är 188, så 180 är ganska högt (96 procent).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.