5 st 1000 m-intervaller SkiErg snitt 3:27.8

5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på SkiErg. Motstånd 8. PM5 väggmonterad.

5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på SkiErg. Motstånd 8. PM5 väggmonterad.


Varmt och skönt i atletklubben när jag kör SkiErg. Men det hjälper helt klart med en golvfläkt och öppet fönster.

Varmt och skönt i atletklubben när man kör SkiErg. Men det hjälper helt klart med en golvfläkt och öppet fönster. Och svettband.

Ny dag, nya SkiErg-intervaller. Det kan ju tyckas meningslöst att skriva om SkiErg-intervaller med tanke på vad som hände i hufvudstaden igår. Ida går en distansutbildning i jobbet i Stockholm och var exakt där lastbilen körde ganska exakt ett dygn innan. Läskigt.

Dagens träning blev 45 min lugn löpning plus fem tusingar på SkiErg med 5 min uppvärmning och 3 min nedvarvning. Kändes bra tycker bra. Bra tider för att vara mig. Tror mitt bästa snitt är låga 3:27, får kolla upp det i mitt vackra excelblad med alla intervallertider i en väldans massa grenar sedan över 10 år tillbaka.

Racefox SkiErg. Det går inte att ta mellantider, så jag "autolappade" varje minut. Det här var en av de bättre minuterna. Consistancy såklart högre på SkiErg jämför med i assymetrisk terräng på skidor och rullskidor. Frekvensen lite låg, vill ligga mellan 50 och 55. Ganska höga värden för attack och båltryck pga korta intervaller. Relativt sett högre värden för båltryck än attack om man jämför med skidåkning. Jag saknar fortfarande att man ska slippa att ändra telefonen så den inte sätts i knapplås, eftersom jag pulsbältet inte kan förse SkiErgen eller klockan med pulsinfo (så jag hade telefonen som pulsvisare).

Racefox SkiErg. Det går inte att ta mellantider, så jag ”autolappade” varje minut. Det här var en av de bättre minuterna. Consistency såklart högre på SkiErg jämför med i assymetrisk terräng på skidor och rullskidor. Frekvensen lite låg, jag vill ligga mellan 50 och 55. Ganska höga värden för attack och båltryck pga korta intervaller. Relativt sett högre värden för båltryck än attack om man jämför med skidåkning. Jag saknar fortfarande att man ska slippa att ändra telefonen så den inte sätts i knapplås, eftersom pulsbältet inte kan förse SkiErgen eller klockan med pulsinfo när Racefox är igång (så jag hade telefonen som pulsvisare). Tempovärdena (min/km) och distansen är såklart off eftersom jag är inomhus. Här borde GPS:en stängas av i nästa uppdatering.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.