2 h stak på rullskidor och landsvägspremiär

Det har tränats som i fornstora dagar i helgen. Löpning plus SkiErg i lördags och både rullskidåkning och landsvägscykling i söndags. Totalt 4 timmar för lör-sön.

Landsvägspremiär i nya Void-kläder...

Landsvägspremiär i nya Void-kläder

Det har varit härligt väder i helgen och min och Idas agenda har varit tom. Skönt. En bonus med våren är helt klart att slippa alla kläder för barnen. Att bara öppna dörren släppa ut de små är en stor skillnad mot underställ, fleecekläder, dubbelvantar ullstrumpor, buff mm. Mindre projekt att ta sig ut helt enkelt.

Landsvägspremiär
Tidigt på söndagsmorgonen stakade jag 2 h lugnt på 3:or, snitt 19,1 km/h. Relativt flackt. Elpex treor går ganska lätt. Eftersom jag precis börjat rullskidsträningen vågade jag varken åka längre eller fortare, även om det varit en fördel inför Nordenskiöldsloppet. Jag åkte till Martin Josefsson på Hedvigsborg och så åkte vi en timme ihop innan jag åkte hem till Lundaskog igen. Väldigt trevligt. Martin är alltid i fin form. Hans gamla Swenor-2:or rullade inte speciellt mycket fortare än mina Elpex-3:or.

...ska dock erkänna att det fick bli benvärmare, armvärmare och tunt överdrag. Jag gillade nya Void-kläder. Inte minst cykelhanskar modell långa fingrar. Skönt att slippa köra i skidhandskar.

…ska dock erkänna att det fick bli benvärmare, armvärmare och tunn överdragsjacka. Jag gillade de nya Void-kläderna. Inte minst cykelhanskar modell långa fingrar. Skönt att slippa köra i skidhandskar.

På eftermiddagen pumpade jag upp tubdäcken på landsvägscykeln och rullade en halvtimme kring Sjömarken, Backabo och Sandared. Lyckligtvis klarade jag 30-snittet. Anledningen var främst inte träning, utan vidare test av Oakley Radar Pace. Ganska intressant (men kanske inte livsnödvändig) produkt, återkommer nog om det.

Lektion i löpteknik
Idag ska jag vabba. På eftermiddagen ska jag hålla i en löplektion. Pappa kom förbi på fika igår och då passade jag på att springa framför kameran några gånger så jag bättre vet hur det ser ut på film när jag själv springer uppför, nedför och på platten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2 h stak på rullskidor och landsvägspremiär

  1. Stefan skriver:

    Rätt intressant företeelse att flaggstängerna i södra Sverige har en annan lutning.

Kommentarsfältet är stängt.