Punktformsinlägg

 • Känner mig riktigt risig. Långt ifrån träningsbar. Trist.
 • Fredag idag. Pappaledig. Blir fint!
 • Maurten sportdryck

  Maurten sportdryck

  Jag fick hem några prover av sportdrycken Maurten för ett tag sedan. Det är svårt att testa sportdryck ur prestationssynpunkt. Men man ska inte underskatta två simpla faktorer som 1) hur lätt är den att blanda och 2) smaken. Där klarade den sig bra. Maurten består av de fem ingredienserna maltodextrin, fruktose, pektin, natriumalginat och natriumklorid. Det som enligt dem själva skiljer sig mot en konventionell sportdryck är att Maurten använder sig av ”hydrogel technology”. Som jag fattat det kapslar man in innehållet för att på så vis underlätta transporten genom magen till tunntarmen, där det tas upp. Och på så sätt kan man potentiellt använda drycker med högre kolhydratkoncentration. Men ta mig inte på orden där.
 • För ett par veckor sedan blev det offentligt att de framgångsrika världcuparrangörerna i Ulricehamn skissar på att göra banorna tuffare genom att inkludera ”väggen”. Inte en dag för tidigt! Jag blev förvånad inför tävlingar i vintras när jag såg att den passagen inte var med, men insåg sedan att de av publikskäl ville ha fler slingor på det knixiga elljusspår med småbackar. Det kan man ju förstå. Oavsett tycker jag det är positivt att denna fina, branta passage kommer med. Banorna hade inte så många höjdmeter tidigare. Jag har inte åkt så mycket skidor i väggen eftersom den inte varit konstsnöbelagt, men jag har sprungit en del svettiga intervaller i den legendariska backen.
Borås Tidning 21 april 2017

Borås Tidning 21 april 2017

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Punktformsinlägg

 1. Johan Berg skriver:

  Användes tydligen under det omskrivna sub 2 h-försöket häromdagen.

  http://www.runnersworld.com/sweat-science/after-a-near-sub-2-marathon-whats-next

Kommentarsfältet är stängt.