Inget Sjömarkslopp idag

Lundaskogsleden. Eller vad den nu heter. Riktigt fin är den i alla fall. Vi gick delar av den med barnen igår.

Lundaskogsleden. Eller vad den nu heter. Riktigt fin är den i alla fall. Ida och jag gick delar av den med barnen igår.

Det är en lyx att en av Borås finaste vandringsleder passerar 500 meter från där vi bor

Det är en lyx att en av Borås finaste vandringsleder passerar 500 meter från där vi bor. Här vid Ryssbybäcken.

Borås Stad ska ha mycket cred för arbetet med den nya vandringsleden. Nya spänger, broar och bord.

Borås Stad ska ha mycket cred för arbetet med den nya vandringsleden. Nya spänger, broar och bord.

Klippet från i torsdags där jag åkte enhjuling och skateboard med stavar fick spridning på Facebook och delades bl a även av 5-10 st internationella skidsidor. Det var en rolig grej som tog ungefär 15 min totalt att göra. Ida filmade mig när barnen lekte ute och sedan klippte jag ihop det snabbt i iMoive. Allt gjordes på första tagningen förutom den avslutande 180 varial flip. Den krävde ca tio försök, vilket var färre än jag hade trott.

Jag har blivit tämligen beroende av skateboarden nu. Tittar på lastpallar, ställen för boardslide, grind etc. Jag köpte brädan för att ha en något att greja med vid stora stenen då jag är ute och leker med barnen. Dels av egoistiska skäl för att åka lite själv då Astrid cyklar och Maj cyklar trehjuling/kör Bobby Car. Dels för att jag vill inspirera mina barn till hur kul man kan ha på hjul.

Högre ollie och bakhjulskörning nästa mål
Astrid och Maj vill låna min bräda ganska ofta när jag åker så jag tipsade min far om att hans födelsedagspresent till barnen kunde bli varsin barnskateboard. Båda fyller år i Maj och igår fick de brädorna i förtid. Astrid blev helt överlycklig och sitter på brädan när hon tar fart med ena benet. Tidigare har Maj ofta åkt med på min när jag åker, så det ska bli intressant att se hur det går för henne på egen hand.

Vårbruk igår. Gamla jorden från växthuset hamnade på våra hallonbuskar. Växtligheten är f ö under all kritik på vår tomt. Känns som växtzon 8 ungefär.

Vårbruk igår. Gamla jorden från växthuset hamnade kring våra hallonbuskar. Växtligheten är f ö under all kritik på vår tomt. Känns som växtzon 8 ungefär.

Målet med mitt inköp var att klara en 180 varial flip, vilket jag åtminstone klarat stillastående, samt nästan i fart nu. Två nya mål är högre ollies, samt att kunna åka riktigt länge på bakhjulen. Jag är obotligt feg, vilket är en nackdel vid skateboardåkning. Man blir inte heller riktigt mer modig med åren.

Även om det låter som jag åker en del så handlar det enbart om en aktivitet jag gör när jag leker ute med barnen. Än så länge har jag inte åkt på min ”fritid”. Men det är nära nu med tanke på att jag inte kan träna pga sjukdom. Energin måste ut.

Inte helt frisk
Idag avgörs Sjömarksloppet, men jag kommer tyvärr inte till start. Jag känner mig fortfarande inte helt frisk och det har inte blivit någon träning sedan onsdags. Jag är oerhört träningssugen och hoppas framförallt kunna börja springa snart. Och så vill jag skejta en del på rullskidor under barmarkssäsongen.

Nedan kort film på en ollie. Två små tegelstenar. Ser aningen mesigt ut. 3-4 st är målet. Jag måste kolla på någon tutorial på YouTube för ta nästa steg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.