Bosömorgon

  • Det är fredag idag och hittills i veckan har det blivit några träningspass, en löplektion, ett par rullskidlektioner, upptakt med klubben i Ulricehamn, skräpplockning på dagis en förmiddag och sedan igår besök i Stockholm.
  • Igår hade jag två möten i hufvudstaden. Två separata projekt inom konditionsidrott där min roll i båda fallen delvis är att bidra med produktutveckling. Känns jättekul att bli anlitad för sådana uppdrag!
  • Morgontrött boråsare på Bosön med Kretsloppetröja

    Morgontrött boråsare på Bosön med Kretsloppetröja

    Hela dagen idag och halva dagen i morgon ska jag vara ”lärare” för utbildningen Endurance PT. Jag gjorde samma sak i höstas då vi lyckligtvis fick snö i kombination med strålande sol på Bosön i början av november. Kanske därför utvärderingen gick så bra. Efter den helgen skrev en av kursledarna ”Du var en av lärarna som fick bäst på utvärderingen 6,8 av 7 möjliga i snitt.” Och bifogade några kommentarer från eleverna, var av den var: ”Erik är den där läraren som har allt. Han är mycket kompetent, trovärdig och sund i sin ideologi. Öppen, humoristisk och genuint intresserad av andra människor. I hans sällskap var alla tillsammans, det var inte han och vi som det ibland kan bli mellan lärare/elev.”

  • Med hänvisning till punkten ovan: Ja, jag känner press idag och jag vill såklart göra något vettigt denna gången också. Det gäller att få eleverna med sig, vilket kan vara extra utmanande vissa dagar.
  • Jag ställde klockan på 05.50 idag idag för att få lite morgonmotion innan frukost. Det blev Bosöns 10 km-spår, som till stor del går på Lidingöloppsspåret. Man springer bland annat större delen av sträckan 16-19 km på Lidingöloppet, vilket enligt mig är de tre viktigaste kilometerna i loppet. Överlever du den berg och dal-banan klarar du också sista milen hyfsat, även om du kroknar i Aborrbacken eller Karins backe. Slår du sönder benen under kilometer 16-19 sitter du i skiten hela sista milen.
Lidingöloppets 10 km-spår. Jag testade appen "Topo GPS", som ritar in rutten på Gröna kartan. Helt klart värt 39 kr för hela Sverige.

Lidingöloppets 10 km-spår. Jag testade appen ”Topo GPS”, som ritar in rutten du springer på Gröna kartan. Helt klart värt 39 kr för hela Sverige.

Jag pinnade på hyfsat. 4.24 min/km med 135 höjdmeter på en mil. 77 procent i snittpuls och 176 steg/min.

Jag pinnade på hyfsat. Och medvetet progressivt (stegrande fart). 4.24 min/km med 135 höjdmeter på en mil. 77 procent i snittpuls och 176 steg/min.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.