Endurance PT på Bosön dag 1

Rullskidsundervisning på Bosöns 100 m-bana vid Endurance PT-utbildningen.

Rullskidsundervisning på Bosöns 100 m-bana vid Endurance PT-utbildningen.

Då var första dagen klar och jag sitter kvar i föreläsningslokalen ett par timmar för att jobba undan lite grejer, för att sedan äta middag med några kursdeltagare som i likhet med mig bor här på Bosön.

Anna som är i förgrunden tog bilderna

Anna som är i förgrunden tog bilderna

Det var en härlig dag idag och med risk för att bli på tok för klyschig så älskar jag verkligen den här sysselsättningen. Att genom praktik och föreläsningar få undervisa om rullskidor, stakmaskin, träning etc med motiverade elever är en ynnest. Precis som förra året var det ett härlig gäng och stämningen var god.

Utbildningen lockar till sig en blandad grupp och vissa hade aldrig åkt längdskidor. Helena Ekholm var såklart den mest rutinerade av eleverna, med sina tre VM-guld i skidskytte. Hon åker väldigt bra rent tekniskt i klassiskt också. Jag tog mig dock friheten att tipsa om fotledsvinkeln i stakningen, för att flytta fram tyngdpunkten.

100 meter SkiErg
På förmiddagen höll vi oss ute, på Bosöns 100 m-bana. Perfekt med tartan som underlag. Både pga mjukare underlag vid krascher och pga långsammare före så det går att diagonala på platten. På eftermiddagen var det föreläsningar, med undantag från lite praktik på SkiErg. Självklart körde vi också en tävling på 100 meter. Själv fick jag 17,8 s på motstånd 10 på PM5-maskinen.

Jag och två deltagare badade efter förmiddagspasset. Premiärdopp för min del. Vi kom överens att göra magplask, men Jonatan bangade och dök istället. Jag själv vågade dock inte heller magplasket fullt ut. Det gör ganska ont.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Endurance PT på Bosön dag 1

  1. Jakob skriver:

    Fantastisk roligt att få ha en sådan kunnig lärare på vår utbildning! Dina kunskaper och inte minst den glöd och passion som du förmedlar dessa med är otroligt uppskattat bland våra studenter. Gällande video kan jag bara säga att det är tur att du inte undervisar i simhopp 😉

Kommentarsfältet är stängt.