Röntgad på Carlanderska

 • Jag håller på att testa några olika par långfingrade cykelhandskar från GripGrab. Oväntat bra även för rullskidåkning.

  Jag håller på att testa några olika par långfingrade cykelhandskar från GripGrab. Oväntat bra även för rullskidåkning.

  Jag var på Carlanderska sjukhuset i Göteborg på morgonen igår för att träffa en fotspecialist. Han klämde, kände och frågade. Sedan togs det nya bilder, även denna gång slätröntgen (skulle tydligen gå att se om man tog på rätt ställe?). Stället jag har ont är yttre sesambenet bakom stortån på höger fot. Bilderna visade på sprickor i benen både på vänster och höger sida. Det är tydligen vanligt, så det är inte säkert att sprickan är relaterad till när jag slog i foten 23 maj. Det kan också vara en sena så fått sig en rejäl smäll. Alternativen jag har är att gå i plastgips i några veckor, göra tjocka och hårda inlägg för att ge foten stöd eller att vänta och se vad som händer. Vi kom fram till mittenalternativet, alltså att jag ska göra iläggssulor för att stötta fötterna. De blir jättetjocka, så jag får nog köpa ett par nya vardagsskor för att få plats. Hur som helst så gör det ont och har inte blivit ett dugg bättre sedan dag 2.

 • Igår var jag pappaledig och mina föräldrar var på vift, så jag fick ta med mig barnen till sjukhuset. Men det ganska gick bra ändå. Ett besök som för övrigt gick på 1 timme och 7 minuter, ganska imponerande service. Kring lunchtid var Nicklas Yderhag förbi ett par timmar med hans barn. Nicklas träffade jag första gången genom Astrids gympa och han är lillebror till Thobbe som var med till Nordenskiöldsloppet. Nicklas är precis som Thobbe en tidigare elitsimmare och siktar nu på Ironman. Niclas äldsta dotter är som Astrid och de har precis byggt hus i Lundaskog. Det var ett par trevliga timmar.
 • Ikväll ska vi med barnen på middag i Göteborg. Apropå sammankomster så var vi på ett mycket trevlig dop på Hedvigsborg förra helgen. Martin och Josefins minsting Axel fick sitt namn och jag fick den äran att vara fadder. Kändes stort. På dopceremonin läste jag en ”dikt” (läs nödrim) som jag skrivet, vilken var en variant på Siv Anderssons ”En son”.
 • Igår blev det ingen träning, men idag ska det ut och skejtas med Doktor Grenlöv. Det blir skor med hårda sulor.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Röntgad på Carlanderska

 1. Pa skriver:

  en liten rättelse. Niklas är lillebror till Tobbe..

Kommentarsfältet är stängt.