Bra rullskidträning

Det kommer bli en ganska lång tid helt utan löpning nu pga foten, så det blir desto mer rullskidåkning och cykling. Idag blev det två (!) rullskidpass!

Visst var det roligt att vinna, men det gjorde mig nästan ännu mer glad att se hur bra Simon Grenlöv åkte. Jag gläds ofta över att se andra överprestera, eftersom jag vet vilken oslagbar härlig känsla det är när man själv gör det.

Simon Grenlöv och jag efter Borås Ski Marathon i vintras

5 st 8 min-int med 3 st spurter á 10 s
På morgon skejtade Doktor Grenlöv och jag till Seglora t o r med lite skarv. 2 h 22 min blev passet för mig och på hemvägen efter över en timmes uppvärmning lade vi in 5 st 8 min-intervaller med 2 min vila. I varje intervall lade jag in tre spurter á 15 stavtag på växel 3 som krydda (prövade även en impuls på växel 4, men jag tyckte inte det var lika givande och passande).

Före och under passet körde vi även spurter i olika former. Vi är ganska jämna. Han är lite snabbare än mig i starterna, medan jag har lite bättre tryck på växel 4. På intervallerna var jag långt före, ca 1 min. Kändes bra tycker jag. Det berodde också dels på att det var Simons första intervallpass i rullskidskejt, dels på att jag hade bättre rull. Han åkte på Swenor-2:or och jag på Elpex-2:or (PU) och jag hade ca en halv hjulklassificering bättre rull. Alltså ganska klart bättre. På ett pass för ett tag sedan när mina rullskidor var flång nya hade han lite bättre rull än mig, så det visade som så många gånger förr att rullskidor går bättre efter några turer.

Säröbanan på rullskidor med start från Majorna. Sträckan till Slottskogsvallen genom Slottsskogen var mysig.

Säröbanan på rullskidor med start från Majorna. Sträckan till Slottskogsvallen genom Slottsskogen var mysig.

Stakning med Joakim Isendahl
Innan middagen i Göteborg ikväll åkte jag äntligen rullskidor på Säröbanan för första gången. Flera av de jag coachat/coachar tränar där så det var kul att känna på den flacka cykelbanan. Själv har jag bara sprungit där. Det var när jag lyckades vara först i Göteborgs marathon på 2.32, min hittills enda mara förutom Berlin.

Passet var på drygt 50 min med stakning på tröghjul för mig och sällskapet var ingen mindre än Joakim Isendahl, som är pluggade på läkarprogrammet tillsammans med vår vän Linnéa Holmstrand. Det var lite därför det blev ett andra pass, alltså av sociala skäl. Joakim bor i Malmö och har inte åkt skidor så länge. Han har gjort en ganska imponerande Vasaloppsresa med start 2013 där placeringen blev 5074:a. I vintras blev han 528:a. Förra vintern var han på mitt Vasaloppsläger i Grövelsjön så vi pratade en del där. Väldigt trevlig kille. Nu gick 50 minuter fort så nästa gång vi ses får vi ta en längre tur.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.