Bra tid i Tosserydsbacken och egensnickrad picknickbänk

Tosserydsbacken upp till Knektås. 9:a all time high på Strava med 6.15 min. Soligt och medvind.

Tosserydsbacken upp till Knektås. 9:a all time high på Strava med 6.15 min. Soligt och medvind. Ganska tunga cykelnamn före.

Tosserydsbacken upp till Knektås. Årsbästa på Strava med 6.15 min. Soligt och medvind.

Tosserydsbacken upp till Knektås. Årsbästa på Strava med 6.15 min. Soligt och medvind. Självklart messade jag direkt resultatet till Martin Isenwald, som nu har lite att jobba på.

I senaste numret av Runners World finns det tips på olika snörningar för löpare

I senaste numret av Runners World finns det tips på olika snörningar för löpare. Klicka på bilden så växer den.

Igår blev jag våldsamt sugen på att slå Martin Isenwalds tid i Tosserydsbacken, så jag cyklade bort och gjorde en attack. Drömförutsättningar med sol och medvind. Jag sänkte mitt eget pers rejält och krossade även Martins tid med 19 s.

Därefter körde jag även uppför backen från andra sidan så fort jag kunde, men då var jag helt slut både fysiskt och mentalt. Första maxningen tog hårt med 89 procent i snittpuls och 94 procent i maxpuls. Därefter rullade jag en stund en jag körde 2 st flacka 2,4 km-intervaller på Almenäsvägen. Snittade 39.0 åt ena hållet och 40,9 km/h när jag körde samma sträcka åt andra hållet. Totalt blev det 1 h 15 varav 20 min i form av hård cykling.

Övernattning hos Martin och Josefin
Ikväll kommer Ida och barnen hem från Kanarieöarna. Som kombinerad 14-års-present och hemkomstpresent snickrade jag i söndags för första gången sedan träslöjden i sexan (jag hade syslöjd på högstadiet). Jag sätter en stolthet att ha tummen mitt i handen och istället köpa in hantverkartjänster. Men visst är det väldigt kul att skapa något själv. Tar man sig bara tid går ju i alla fall enkla grejer att göra själv. Och tid har man när familjen är bortrest. Se bilder nedan.

Sista kvällen som gräsänkling bjöd Martin Josefsson in till vin, två-rätters och husrum. Det blev en trevlig kväll hos Martin och Josefin på Hedvigsborg. Vänner som Martin växer inte på träd. Han kan grejen med att verkligen bry sig om människor i alla möjliga avseenden.

Milwaukee-skruvdragen är grym. Tur att man vann spurten i Engelbrektsloppet 2014 och att Z övertalade mig att inte ta badskummet. Förutom grejerna på bilden använde jag en sticksåg och köpte 4 st 4 meter långa 22*95 mm brädor på Byggmax.

Milwaukee-skruvdragaren är grym. Tur att man vann spurten i Engelbrektsloppet 2014 och att Z övertalade mig att inte ta badskummet när jag fick välja pris. Förutom grejerna på bilden använde jag en sticksåg och köpte 4 st 4 meter långa 22*95 mm-brädor på Byggmax.

Det var lite lurigt att tajma så sitthöjd och bordshöjd blev lagom

Det var lite lurigt att tajma så sitthöjd och bordshöjd blev lagom, så det fick bli lite ”specialare”

Snart klart

Snart klart

Färdig picknickbänk för barn

Färdig picknickbänk för barn. Inte den vackraste och lite skev här och där, men gjord med kärlek!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.