Bra gubbdistanspass

Jag har fortsatt att använda Topp GPS. Väldigt bra app för 39 kr. GPS:en på iPhone 7 är för dålig för att använda för träning (diffar mycket), men tillräckligt bra för att följa en karta.

Jag har fortsatt att använda Topp GPS. Väldigt bra app för 39 kr. GPS:en på iPhone 7 är för dålig för att använda för träning (diffar mycket), men tillräckligt bra för att hyfsat följa en karta.

Mellan Öndered och Götsered

Mellan Öndered och Götsered

Formen känns fortsatt fin. Igår sprang jag 17,4 km terräng, mestadels stig/grusväg med en totalstigning på 345 meter. Inte så snabblöpt alltså. Men jag höll ändå 4.48 min/km med 74 procent i maxpuls. Bra tecken. Härlig runda också! Vändan längst bort vid Öndered, Götsered, Sundshult, Skärkhult hade jag inte kutat innan.

Denna typ av mellanmjölksträning/gubbdistans glöms ofta bort. Den får till och med ofta stå i skamvrån. Åtminstone bland skidåkare, framförallt med elitbakgrund. Jag kallar gårdagens pass A2, även om dess gränser är 75-85 procent. Känslan var typ A2. Denna typ av träning körde jag en hel del inför Ultravasan, där jag med starkt begränsad löpträning blev 13:e man förra året.

Den stora nyttan med den viktiga mellanmjölksträning dedicerar jag till och med ett helt avsnitt åt i boken Smart konditionsträning. Men man ska komma ihåg att det aldrig är optimalt att enbart träna i samma mellanmjölkstempo, vilket många motionärer ofta fastnar i. Åtminstone tidigt i sin ”karriär”.

Racefox Run-värden 17,4 km gubbdistans

Racefox Run-värden 17,4 km gubbdistans

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.