Eidsvoll, Norge

Vi gick med barnen till Anna och Haralds "hytte" som ligger några kilometer bort. Fin utsikt över bl a Mjøsa.

Vi gick med barnen till Anna och Haralds ”hytte” som ligger några kilometer bort. Fin utsikt över bl a Mjøsa.

Ett pass på Mistberget med Harald Opsahl (tidigare Aas)

Ett pass på Mistberget med Harald Opsahl (tidigare Aas)

Jag tänkte i några olika delar sammanfatta vår åtta dagar långa roadtrip som avslutades i måndag. Först var det två nätter i Eidsvoll i Norge, som ligger mittemellan Borås och Grövelsjön längs E6:an i Norge. Återigen, vi föredrar helt klart att åka genom Norge när vi ska till Grövelsjön eller Idre. Större och bättre väg och inte alls mycket längre.

Jag tror de har typ 50 eller 70 köttdjur på gården Opsahl

Jag tror de har typ 50 eller 70 köttdjur på gården Opsahl

Anna och Harald lärde jag känna under Alaska-tiden. Båda var skidåkare och löpare på universitetet och vi ses ett par gånger per år. Det är perfekt att de bor där de gör då vi passerar där ibland. Anna och Harald köpte Haralds föräldrars gård för några år sedan och det är en riktig lantidyll. Vackert landskap och föräldrarna bor i ett hus på på gården. Alltid trevligt att vara där.

Anna och Harald jobbar på andra arbeten samtidigt som de ska sköta gården, så de tränar inte så mycket nuförtiden. Nu har de också ett barn och ett till på väg.

Harald och jag brukar kuta en runda på Mistberget, så även denna gång. Jag skavde också lite på deras löpband. Med mitt pass där förra året och i år är jag nu den som tränat mest på det löpbandet, inklusive Anna och Harald.

En helt vanlig man cave utanför Eidsvoll i Norge

En helt vanlig man cave utanför Eidsvoll i Norge. Just på den SkiErgen fixade jag sub 18 för första gången för några år sedan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.