Några timmar i Trysil

Den asfalterade pumptracken i Trysil var en av resans verkliga höjdpunkter

Den asfalterade pumptracken i Trysil var en av resans verkliga höjdpunkter

Cykellederna var inte heller helt tokiga i Trysil

Cykellederna var inte heller helt tokiga i Trysil. Astrid och jag cyklade en: Green Fox. Jag fick putta på henne i uppförsbackarna.

Bike park i Trysil

Bike park i Trysil

Trysils rullskidbana. Start och mål.

Trysils rullskidbana. Start och mål. Se den stora snöhögen till vänster.

Hawaii i Trysil

Hawaii i Trysil

På väg upp från Eidsvoll i Norge till Grövelsjön kom Ida med förslaget att stanna i Trysil ungefär 5 minuter innan vi kom dit. Väldigt bra förslag.

Jag har läst en hel del om Trysil på sistone. Dels om deras satsning på MTB, dels om deras skidsatsning med rullskidbana samt sparad snö för tidigt öppning på hösten. Jag körde ett varv icke ombytt på den ca 2,5 km långa banan, gick fint. Norska skidskyttar var där och Tora Berger tog tid.

Efter en inte helt gratis Hawaiilunch hyrde Astrid och jag varsin MTB. Astrid älskade den asfalterade pump tracken. När vi blev tvungna att lämna den efter 2 timmar då en grupp med instruktör kom började hon att gråta. Vi testade även grusdelen av bike parken, samt ett kort spår som hette Green Fox. Med pump tracken var hennes klara favorit.

Ida testade också på pumpande och såg stabil ut. Själv blev jag hyfsad efter ett tag. Filmen nedan är tyvärr tagen i början, men jag lovar att det såg bättre ut en halvtimme efter att filmsnutten spelades in.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Några timmar i Trysil

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Vi var där ifjol men då var inte pumptracken asfalterad. Ska bli kul att se vad barna tycker om den när vi åker igen nästa vecka😊 Blir en veckas semester i Dalarna😊
    Hur kuperad var rullskidsbanan?

    • Erik Wickström skriver:

      Kul! Astrid vill åka dit på sommarsemester nästa år. Känns som ett kanonställe. Gällande rullskidbanan så är det några svängar i hyfsad fart, så du behöver kanske inte ta tävlingshjulen 🙂

Kommentarsfältet är stängt.