Familjevandring i Kattvik

Anna Wing. Kustlinjen mellan Kattvik och Hovs hallar är ganska stenig.

Anna Wing. Kustlinjen mellan Kattvik och Hovs hallar är ganska stenig.

Skåneleden strax söder om Knösen i närheten av Kattvik

Skåneleden strax söder om Knösen i närheten av Kattvik

Nicklas Wing och jag avslutar lunchen och diskuterar livets svårigheter medan Anna Wing leker "Alla ekorrar byter träd med barnen"

Nicklas Wing och jag avslutar lunchen och diskuterar livets svårigheter medan Anna Wing leker ”Alla ekorrar byter träd med barnen”

Jag höll till i min mors stuga i Vejbystrand när Ida var bortrest förra veckan. Förutom cykling på Ven och besök av Idas syster Erika från Höganäs höll vi oss ganska lugna. En dag åkte vi dock på utflykt till Kattvik, som ligger  en dryg halvmil nordväst om Båstad på världens bästa halvö, Bjärehalvön (där också Vejbystrand ligger).

Tillbaks i Kattvik var våfflan ett bra val. Dock inte så frasig som jag hade hoppats på.

Tillbaks i Kattvik var våfflan ett bra val. Dock inte så frasig som jag hade hoppats på.

Laguppställningen förutom jag, Astrid och Maj var boråsarna Anna och Nicklas Wing, med deras två barn i ungefär samma åldrar som våra. Nicklas föräldrar är bor i husvagn på Norrvikens Camping varje sommar så även Anna och Nicklas hänger en del där nere.

Knösen 153 m ö h
Vi gick en tur på ca 5 km, bl a över Knösen på 153 meter över havet. En ganska rejäl stigning eftersom vi startade på havsnivå. 

Att gå en runda i terrängen med barn är något jag verkligen uppskattar. Vi tar många och långa pauser så det tar ungefär 5 timmar att gå 5 km. Delar av turen gick längs Skåneleden. En ganska svårforcerad del med stark kupering och knixiga stigar. Den är fin även för löpning, men terrängen skiljer sig väsentligt från t ex sträckan mellan Vejbystrand och Torekov, som är mer flack och öppen.

Ungefär så här gick vi. Jag hade inte appen igång, men jag tror det blev ungefär 5 km.

Ungefär som röda strecket gick vi. Jag hade inte någon mätning igång, men jag tror det blev ungefär 5 km.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.