Löpning på Kullaberg

Mycket teknik på det passet. Här från Polar V800, där jag anser att distans och höjd stämmer bäst.

Mycket teknik på det passet. Här från Polar V800, där jag anser att distans och höjd stämmer bäst.

Racefox run. Jag tycker bouncen på 1,3 känns orimlig låg. Annars ganska väntade värden. Bra att tänka på är att i princip alla värden stiger om man springer fortare med liknande teknik, så man inte blir stressad över att ha t ex högre drag (man vill generellt ha låg) när man ökar farten.

Racefox run. Jag tycker bouncen på 1,3 känns orimlig låg. Annars ganska väntade värden. Bra att tänka på är att i princip alla värden stiger om man springer fortare med liknande teknik, så man inte blir stressad över att ha t ex högre drag (man vill generellt ha låg) när man ökar farten.

Topo GPS gav 1 km längre löpning än klockan. iPhone 7 hänger inte med i skogen. Den missar stigen flera gånger ser man på kartan. Men oavsett en trevlig app. Denna löptur på Kullen kan jag verkligen rekommendera!

Topo GPS gav 1 km längre löpning än klockan. iPhone 7 hänger inte med i skogen. Den missar stigen flera gånger ser man på kartan. Och visar 18,0 km vilken är för mycket. Men oavsett en trevlig app. Denna löptur på Kullen kan jag verkligen rekommendera!

Skåneleden på Kullaberg

Skåneleden på Kullaberg mellan Mölle och Kullens fyr

Idas syster Erika bor i Höganäs så när vi var där för ett par veckor sedan tog jag en avstickare till Kullen, som Kullahalvön kallas här nere.

Löpningen på Kullen skiljer sig rejält från den på Bjärehalvön (Vejbystrand, Båstad, Torekov etc). Istället för att mestadels springa på plant och platt underlag vid havet handlar löpning på Kullen om steniga, kuperade stigar i ganska dramatiskt natur.

Jag har själv aldrig sprungit Kullamannen, men det löploppet som går på Kullen i november verkar tämligen brutalt. Bara stigen ner till konstverket Nimis, där jag varit massvis med gånger, är inget man varken springer uppför eller nedför utan fullt fokus på var man sätter fötterna.

Löpning på Kullen

Löpning på Kullen

Start i Mölle
Denna gång blev det en 17 km lång löptur med start och mål i Mölle. Det gick fint att parkera bilen längs med Norra strandvägen. Jag följde Skåneleden fram ändå fram till Himmelstorp längs österut på kartan ovan och sedan tog jag mig tillbaka via skyltningen i skogen till Mölle. En avstickare från Skåneleden blev det när jag tog mig upp till Håkull, 188 meter över havet.

Det var tuff terräng med många höjdmeter och svårsprungen terräng. Trots att jag höll anständig distanfart var det precis att jag klarade sub 6 min/km.

Det kommer löpning på Kullen fler gånger. Tack Skåneleden för att man slipper ordna hela rundan själv!

Håkull, 188 meter över havet. Högsta punkten på Kullahalvön.

Håkull, 188 meter över havet. Högsta punkten på Kullahalvön.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.