Simcoach-debut

Ellen Lindell crawlar i Vejbystrands utebad

Syster Ellen var en crawltalang

Min syster Ellen ska köra göra sin swimrun-debut nästa vecka. Hon har fått låna en avklippt våtdräkt av mig och har kört några pass i Vejbystrand. När jag fick höra att hon inte kunde crawla blev jag lite betänksam. Självklart kan man simma bröstsim i en swimruntävling. Hellre deltaga än inte deltaga. Men med skor och våtdräkt är crawl ett klart bättre alternativ. Dessutom blir det kallt att simma bröstsim, då crawl inte bara genererar mer fart utan också mer spillvärme.

Förra veckan hade hon två veckor kvar till sitt lopp och hade aldrig crawlat i sitt snart 38-åriga liv (hon fick uppleva drygt tre månader av 70-talet, stort). Jag kände att det var fara på färde så vi cyklade ner utan partners och utan barn till utebadet i Vejbystrand för en 20 minuter lång crash course i crawl.

Ellen Lindell crawlar i Vejbystrands utebad

Ellen Lindell crawlar i Vejbystrands utebad

Gav tips efter varje längd
Ellen imponerade! I början hade hon ungefär samma fart i crawl som i bröstsim. I slutet maxade hon 25 meter bröstsim på 29,3 s och samma sträcka crawl på 23,2 s. Jag stod vid poolkanten och gav tips efter varje längd. Även om jag inte är någon simexpert kan jag grunderna i crawl och älskar att lära ut. Det är verkligen kul att coacha, både gällande träning och teknik.

Jag kan för övrigt varmt rekommendera våtdräkt till dig som vill lära dig att crawla. Jag lärde mig också på det sättet. Det gör att man får flytkraft och kan tänka på alla andra delar med tekniken. När man väl lärt sig bra med våtdräkt går det ofta bra även utan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.