Löptest på Sjömarkens elljusspår – 22 s från pers

Två varv fullt blås på Sjömarkens elljusspår. Sprang utan pulsbälte.

Två varv fullt blås på Sjömarkens elljusspår. Sprang utan pulsbälte. Med start och mål på samma ställe verkar inte höjdmätaren (barometer) riktigt hängt med. 92 i snittstegfrekvens betyder alltså 184.

Jag gick upp tidigt igår för att kunna träna innan Ida drog till jobbet vid kl 07.30. Det blev en klassiker, 2 varv max på Sjömarkens elljusspår. 10 min uppvärmning, 10 min nedvarvning.

Det har jag sprungit sedan 2006, dock inte varje år. Det är ett typiskt 80-tals-elljusspår på 2,5 km som är kuperat med många små backar mest hela tiden. Totalstigning på 2 varv ligger på ca 100 meter.

Mitt personbästa är 18.23 min, noterat någon vecka innan jag blev 12:a i Lidingöloppet 2006. Så gårdagens 18.45 min var helt ok. Första varvet gick på 9.25 min och vid mellantiden på andra varvet med ca 2 min kvar låg jag 6 s efter. Jag sprang andra varvet på 9.20 min, så jag lyckades alltså långspurta ikapp 11 s på ca 2 min. Efter det var jag inte speciellt kontaktbar på några minuter.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.