App för cirkelträning

Seconds - Interval Timer för Intervallträning

Seconds – Interval Timer för Intervallträning

Nyligen var vi på middag hos familjen Malmgren på Svensgärde. De har barn i liknande åldrar och det är trevligt att träffas. Innan hamburgarna skulle inmundigas så körde Robban och jag 30 min cirkelträning. Även barnen var med en liten stund innan de insåg att det fanns roligare grejer att leka.

Seconds - Interval Timer för Intervallträning

Cirkelträningsapp

Jag är för övrigt nöjd med att jag sedan en tid tillbaka kör ett pass på 20-30 min generell styrka i princip varje vecka. Min rygg uppskattar det. Tidigare kunde ibland gå flera månader mellan styrkepassen.

Förr om åren körde jag mycket cirkelträning. 35 s arbete, 25 s vila var då standard. Därifrån finns några legendariska kasettband. Hård musik i arbetet, lugn musik i vilan. Sedan blev det CD-skivor då man gick in i iTunes för att välja just de 35 bästa sekunderna av respektive låt. Det tar dock en ohygglig tid att göra och nu finns inte CD-spelare överallt.

Istället sökte jag på ”Interval timer” App Store och hittade ”Seconds – Interval Timer för Intervallträning”. Det finns säkert andra som är bättre, men den funkade i alla fall fint för oss. Gratisversionen är tillräcklig för den som inte vill betala.

Jag ställde in appen på 45s/15s och så körde vi fem övningar tre varv, innan vi bytte och körde tre varv med fem nya övningar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till App för cirkelträning

  1. Jonas skriver:

    Vad brukar du köra för övningar?

Kommentarsfältet är stängt.