Mora, Sälen, Stockholm

Janne Stefansson hade enormt mycket priser i vardagsrummet och var en väldigt bra historieberättare. Extra roligt var när berättade om hur han åkte skidtävlingar i Ramnaparken i Borås på 60-talet.

Janne Stefansson hade enormt mycket priser i vardagsrummet och var en väldigt bra historieberättare. Extra roligt var när pratade om hur han åkte skidtävlingar i Ramnaparken i Borås på 60-talet.

Startbacken i Vasaloppet. Här ledde jag 2016. Det gjorde jag inte i mål.

Startbacken i Vasaloppet. Här ledde jag 2016. Det gjorde jag inte i mål.

Lennart "Klingan" Klingberg håller på att utvidga sin stuga till en stugby. Nu fyra hus på tomten.

Lennart ”Klingan” Klingberg håller på att utvidga sin stuga till en stugby. Nu fyra hus på tomten.

Klockan är 23.46 och jag sitter i en bil i höjd med Enköping på väg till Stockholm. Det har varit en lång dag. Uppstigning kl 04.25 för att ta fakirtåget 04.47 till Mora. Möte där och sedan bil med Niklas Bergh till Sälen för att intervjua Janne Stefansson, som vunnit Vasaloppet sju gånger på 60-talet.

Janne var en riktig legend! Det var roligt att träffa honom och jag var där i nästan 2,5 timme. Vi hade kunnat sitta där en hel dag och prata. Han var en fantastisk historieberättare. Artikeln kommer i nästa nummer av Vasalöparen som ges ut i slutet av september. Jag fick även träffa Jannes son med partner. Han hade koll på mig och bad mig även hälsa till Jonas Colting. Kul att folket från norr har koll på boråspatrioter.

Efter intervjun ringde jag ner Klingan från sin stuga i Köarskär så vi kunde äta pizza ihop i Sälen. Och ja, det blev en Hawaii.

Ikväll ska jag sova hos Niklas Bergh i Stockholm innan det bär hemåt till Borås i morgon bitti.

Niklas Bergh och jag på startgärdet i Vasaloppet

Niklas Bergh och jag på startgärdet i Vasaloppet

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.