Radiointervjuad och rullskidåkning med Erik Desmeules

Förra året träffade jag av slump Erik Desmeules på rullskidor i Borås. I år planerade vi in ett träningspass när han var på Team Sportias införsäljningsmässa på Åhaga i Borås. Förra året var han på 2XU, men nu har han tagit steget att ta över försäljningen för Hoka One One i Sverige.

Heja på Erik Desmeules när han springer Ultravasan 45 i helgen

Heja på Erik Desmeules när han springer Ultravasan 45 i helgen

Eriks efternamn är omöjligt både att stava till och uttala, men vi har haft väldigt trevligt de korta stunder vi träffats. Det lär bli fler pass framöver. Igår körde jag på 4:or eftersom Erik behövde lättare hjul pga sen rullskidspremiär i år. Annars hade jag tagit lättare hjul för lite snabbare rörelser.

13,5 min hårt
Jag fick ta en tio minuter lång paus i början av passet eftersom P4 Sjuhärad ringde och intervjuade mig om rullskidåkning. Alltid kul att vara med i radio, inte helt ovanligt de senaste åren.

Som krydda andra halvan av det timmeslånga passet körde vi 5 st flacka intervaller på knappt 3 min med 1 min vila.  Intervall 1, 3 och 5 samma sträcka samma håll: 2.38-2.38-2.36 min (snitt 24,3-24,2-24,5 km/h). Intervall 2 och 4 samma sträcka andra hållet: 2.50-2.43 min (snitt 22,3-23,4 km/h). Det kändes bra och jag tyckte att jag åkte fort. Och jag har nog aldrig blivit så flåsig på platten på ett par fyror. Jag hade ingen pulsklocka, men det var nog inte många slag från max.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.