Veckoträningspremiär ikväll med Martin Josefsson

Det är en massa annat som kommit i vägen för träningen i veckan. Det är väl hösten som börjat skulle man kunna säga. Min högsäsong på de flesta fronter. Dessutom kommer Ida vara i Stockholm på en kurs i KBT ons-tors de flesta veckor, vilket blir en extra krydda.

Träningsdosen är noll hittills i veckan, men ikväll kommer Martin Josefsson förbi kl 20.30 för ett styrkepass. Jag har hållit i fint med ett styrkepass nästan varje vecka sedan i mitten av maj i år, då jag körde årets andra styrkepass. Att jag haft 3 månader med fin kontinuitet med allmänstyrka har gjort min ländrygg bättre.

Min styrketräning hittills 2017. Det har blivit 1-2 pass i veckan de flesta veckor sedan i mitten av maj. Totalt 7 h styrka i år. Vissa skidåkare räknar inte in styrketräning i sin totala träningsmängd, men jag gör det. Det finns för- och nackdelar med det, men det spelar inte så stor roll för mig eftersom det inte handlar om några större mängder.

Min styrketräning hittills 2017. Veckonummer på x-axeln, antal pass per vecka på y-axeln. Det har blivit 1-2 pass i veckan de flesta veckor sedan i mitten av maj. Totalt 7 h styrka i år. Många skidåkare räknar inte in styrketräning i sin totala träningsmängd, men jag gör det. Det finns för- och nackdelar med det, men det spelar inte så stor roll för mig eftersom det inte handlar om några större mängder.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.