Anders Aukland i ett nötskal

Andreas Nygaard genom min kamera utanför Scandic i Trollhättan 29 aug 2017

Andreas Nygaard genom min kameralins utanför Scandic i Trollhättan igår

På vägen hem igår stannade jag till på Scandic Hotell i Trollhättan. Jag hade avtalat med Team Santaners Jørgen Aukland och Magnar Dalen att få ett par korta intervjuer med Andreas Nygaard och Kari Vikhagen Gjeitnes. När jag mötte Anders Aukland i lobbyn sade jag något i stil med ”Bra kört i lördags”, och syftade på att han satt med i fint i täten och slutade 9:a i klungspurten av Alliansloppet.

Anders svarar tvärsäkert: ”Tack Erik, det var härligt att kunna vinna”. Han syftade på att hans lagkamrat Andreas Nygaard vann spurten, alltså att någon i Anders lag vann loppet.

Så har Anders alltid varit så länge jag känt honom, en riktig lagspelare. Jørgen och Anders Aukland är mina största långloppsidoler, men sedan hösten 2015 brukar jag heja på Andreas Nygaard. Han är en rolig kille med en ofantligt vass spurt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.